Reptes per a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio 2022 - Salut Cardiovascular

El diumenge 18 de desembre La Marató dedicarà la 31a edició a les malaties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular d´arteries i venes són la prinicipal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l´Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts al 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més freqüents, entre d´altres, són la hipertensió arterial, l´arterioesclerosi, l´angina de pit, l´infat de miocardi, la insuficiència cardíaca i l´accident cerebrovascular o ictus. Algunes d´aquestes malalties no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació. D´aquí que la prevenció sigui un factor clau.

La sensibilització i la divulgació sobre la salut cardiovascular, juntament amb l´impuls de la recerca científica, seran els objectius de la 31a edició de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que desplegarà la seva campanya al llarg d´aquest any i tindrà com a punt culminant el programa del 18 de desembre. Catalunya disposa d´una xarxa sòlida de grups de recerca en malalties cardiovasculars, que, gràcies al fons recaptats, podran aportar avenços en la prevenció, el tractament i el pronòstic d´aquestes malaties amb l´objectiu de millorar l´esperança i la qualitat de vida de les persoones afectades.

Crea el teu repte a favor de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio i col-labora en la recerca de la Salut Cardiovascular. 

Total collected : 18.206€
  • 1
  • 2

Sponsors