Collected

2.350€

To benefit

Copy code
Code copied
Donate

Xarxa USCAT amb La Marató

La Xarxa Catalana d'Universitats Saludables dona suport a La Marató 2022 - Salut Cardiovascular

Collected

2.350€

Goal

10.000€

Donations

31

Left

Finished

24%

Cause lead by

Universitat de Girona
Universitats membres de la Xarxa USCAT

Category

Investigación científica Salud

Share this event

Copy code
Code copied

Published: 26 Oct 2022

La Xarxa USCAT aplega les dotze universitats catalanes públiques i privades: la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Ramon Llull (URL),  la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat  de  Girona (UdG), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i la Universitat Abat Oliva CEU (UAO CEU); i la Secretaria de Salut Pública, del Departament de Salut, i la Secretaria General del Consell Interuniversitari de Catalunya, del Departament de Recerca i Universitats, que n’assumeixen la presidència. 

La Xarxa Catalana d’Universitats Saludables arriba directament a més de 250.000 persones que integren la comunitat universitària (alumnat, personal d’administració i serveis i personal docent i investigador) al territori, i indirectament a la societat en el seu conjunt i esdevé un motor en l’àmbit de la promoció de la salut a Catalunya amb el treball col·laboratiu amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Independentment de les activitats que creïn les diferents universitats de la Xarxa USCAT dins dels seus Campus Universitaris, s'ha volgut crear aquest esdeveniment a la gran tasca que fa cada any La Marató, ja que és l'única que impulsa l'avenç científic al fomentar i promoure la recerca biomèdica d'excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties que es tracten al programa La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, mitjançant campanyes de participació ciutadana, actes de difusió, educació, i estretament vinculada a l'àmbit d'actuació de les universitats: la docència i la recerca.

La sensibilització i la divulgació sobre la salut cardiovascular, juntament amb l'impuls de la recerca científica, seran els objectius de la 31a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que desplegarà la seva campanya al llarg d'aquest any i tindrà com a punt culminant el programa del 18 de desembre. Catalunya disposa d'una xarxa sòlida de grups de recerca en malalties cardiovasculars, que, gràcies als fons recaptats, podran aportar avenços en la prevenció, el tractament i el pronòstic d'aquestes malalties amb l'objectiu de millorar l'esperança i la qualitat de vida de les persones afectades.

La Marató és una iniciativa solidària que té com a objectiu impulsar la recerca científica sobre malalties greus i sensibilitzar la societat sobre aquestes patologies. Aquest projecte únic va ser creat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Fundació La Marató de TV3.

El 1992, TV3 va ser la televisió pública pionera a Espanya a fer un telemarató. Avui dia, és un projecte actiu durant tot l’any, plenament arrelat al país, que ha consolidat el seu paper com a font impulsora de la recerca científica d’excel·lència, eina de sensibilització social i motor de la mobilització ciutadana.

Les xifres aconseguides en participació i recaptació han situat La Marató al nivell dels teletons internacionals de més prestigi. El fet que cada any estigui dedicada a una malaltia diferent permet impulsar de forma paral·lela la investigació científica sobre un ampli grup de malalties, alhora que suposa una potent plataforma de difusió i suport per a les persones afectades.

Per la seva extraordinària capacitat de mobilització social, La Marató s’ha convertit en un esdeveniment participatiu de primera magnitud, que compta amb la implicació de milers de persones, entitats, institucions i empreses.

La Fundació La Marató té la missió de fomentar i promoure la recerca científica d'excel·lència, així com la sensibilització social sobre les malalties tractades a La Marató. Com a dipositària dels donatius dels ciutadans, la Fundació administra els fons recaptats amb total rigor, responsabilitat i transparència.

Més informació aquí.

Donators (31)

Anonymous

Hidden donation

339 days ago

Jordi

2€

345 days ago

Anonymous

20€

350 days ago

Angel

25€

350 days ago

Anonymous

35€

350 days ago

Jordi Saura

25€

350 days ago

ROVIRA VAZQUEZ TERESA

50€

352 days ago

Anonymous

500€

356 days ago

Anonymous

500€

356 days ago

Anonymous

50€

367 days ago

José

50€

369 days ago

Sandra

10€

369 days ago

Anonymous

Hidden donation

369 days ago

Jose Maria

100€

370 days ago

Marta

35€

370 days ago

Pol Pujol Roca

10€

371 days ago

Anonymous

20€

373 days ago

Rosa Maria

50€

373 days ago

Anonymous

Hidden donation

373 days ago

Anonymous

35€

373 days ago

Guilhem

100€

374 days ago

Anonymous

100€

374 days ago

Anonymous

50€

374 days ago

Ángeles Maria

50€

375 days ago

Alba

10€

376 days ago

Anonymous

50€

376 days ago

Anonymous

50€

376 days ago

Ferran

Hidden donation

376 days ago

Sergio

20€

380 days ago

Anonymous

35€

381 days ago

Anonymous

10€

381 days ago

See more donators

Comments (5)

ROVIRA VAZQUEZ TERESA

352 days ago

Moltes gràcies per la iniciativa

Gràcies a vosaltres per la vostra col·laboració! Ho feu possible!

Sandra

369 days ago

Enhorabona per la iniciativa!

Gràcies per la teva valoració i mil gràcies pel teu suport!

gràcies per aglutinar les participacions a la Marató d'enguany des de una iniciativa de les unis públiques de Catalunya

Moltes gràcies! És la primera vegada que podem tirar endavant una iniciativa com aquesta i ho portem amb molta il·lusió. Gràcies pel vostre suport!

Sponsors