FUNDACIÓ BARA

QUI SOM.

La Fundació Bara és una organització no lucrativa que treballa, des de l'any 1981, perquè els infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social en el nostre entorn, així com les seves famílies, puguin superar les desigualtats i construir-se un futur digne, ple d'oportunitats.

ON ESTEM.

La Fundació Bara està situada al centre de la ciutat de Reus i el seu àmbit d'actuació abasta tots els districtes municipals de la ciutat, des del nucli antic fins als barris perifèrics del municipi.

COM TREBALLEM.

Donem suport als infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat i en risc d'exclusió social, i les seves famílies, en el nostre entorn proper. Hem comprovat que, per molt difícil que sigui la seva realitat, poden superar la desigualtat, aprofitar les oportunitats i tirar endavant, si reben el suport i l'acompanyament que necessiten.

Cada any, acompanyem més de 140 menors en el seu procés de creixement. Quan se senten acollits i acollides, la seva autoestima millora i la seva actitud en vers els altres i ells mateixos, també.

Treballem amb el menor i el seu entorn familiar per poder acompanyar-los en tot el procés de creixement i donar pautes estables per a tots els membres de la Unitat familiar.

La Fundació Bara és possible gràcies al suport de més de 50 persones voluntàries, i les col·laboracions públiques i privades d'empreses i entitats de l'entorn.

SOBRE LA TASCA EDUCATIVA I L'ACOMPANYAMENT.

L'escolarització és només una part del procés educatiu dels infants, adolescents i joves. Molts d'aquests menors necessiten un suport complementari per poder seguir els estudis amb garanties. Una part de la nostra tasca és oferir un espai de reforç escolar per tal que puguin consolidar els coneixements adquirits a les aules de l'escola o l'institut.

Hi ha altres moments que poden afavorir el creixement dels infants, adolescents i joves, com ara, activitats socioeducatives entre iguals, que inclouen la gestió de les emocions, el foment de la creativitat i el desenvolupament i interiorització d'habilitats socials i de pensament (Aprendre a pensar per si mateixos).

Les activitats realitzades per la Fundació a les seves instal·lacions, o les sortides culturals i educatives a altres espais, són oportunitats per treballar hàbits de convivència i respecte.

Oferim un berenar saludable, ja que molts no tenen aquesta necessitat bàsica coberta. Aquest espai és un moment més de relació i acompanyament, on treballem hàbits tant d'alimentació com d'higiene i bones maneres.

SOBRE LES PERSONES ATESES.

Els menors són persones de ple dret en fase de creixement. Els volem ajudar a posar les bases del seu demà, del seu futur i preparar-los per poder fer la seva aportació a la societat.

INFANTS, ADOLESCENTS I JOVES.

La Fundació Bara acompanya a infants, adolescents i joves d'entre 3 i 18 anys mitjançant diferents iniciatives:

Activitats socioeducatives durant el curs escolar.

Activitats socioeducatives durant l'estiu.

Orientació acadèmica i laboral.

Gestió del temps de lleure.

Seguiment escolar.

Seguiment en centres especialitzats.

Acompanyament a serveis externs.

FAMÍLIES.

La Fundació Bara acompanya a les famílies dels infants, adolescents i joves que participen en els diferents projectes mitjançant les següents iniciatives:

Orientació i seguiment familiar.

Assessorament d'habitatge.

Assessorament econòmic.

Assessorament socioeducatiu.

Assessorament jurídic i laboral.

Alfabetització digital i gestions telemàtiques.

Acompanyament a serveis externs.

 

 

REUS (España)
3

Led challenges

0

Active challenges

41

Achieved donations

1.315€

Raised

Finished challenges

190€
Inserción social Educación Infancia Jóvenes

GivingTuesday2023 Bara Foundation

Join the ·GivingTuesday2023 with the Bara Foundation and collaborate with us to offer opportunities to grow up to children, adolescents and young peo...

In support of

790€
Educación Infancia

Regala un día de piscina!

Queremos organizar días de piscina para niños/as y adolescentes en situación de vulnerabilidad social que asisten al Casal de Verano de la Fundaci...

In support of

Sponsors