Collected

4.830€

To benefit

Copy code
Code copied
Donate

Kilòmetre Solidari VÀLUA

Projecte que combina esport i solidaritat per donar visibilitat a la tasca que duem a terme les entitats Vàlua, la plataforma del Tercer Sector Social de Sabadell, a la vegada que pretenem finançar 9 projectes socials concrets.

Collected

4.830€

Goal

11.760€

Donations

131

Left

Finished

41%

In support of

Cause lead by

Category

Discapacidad intelectual Inserción social Jóvenes

Share this event

Copy code
Code copied

Published: 22 May 2019

El Kilòmetre Solidari de Vàlua vol anar més enllà del finançament a projectes concrets. És una bona oportunitat per treballar en xarxa, per fer ciutat implicant-se en les activitats de la Festa Major de Sabadell, i de sensibilitzar per la igualtat d’oportunitats, fent crida a participar a la Cursa Popular i a l’esport inclusiu i normalitzador.

El Kilòmetre Solidari s’ha fet gran i enguany, l’entitat que el va gestar, l’Associació Juvenil Esquitx, comparteix el projecte i aporta la seva experiència per fer-ne un acte de plataforma i posar en marxa una edició innovadora que mobilitzi més entitats i més persones.

Volem reunir un equip de voluntaris i voluntàries que corrin la Cursa Popular de Festa Major en nom de Vàlua, sota el lema “Mou-te amb Vàlua. Sabadell per la igualtat d’oportunitats”, i que “venguin” kilòmetres Solidaris en benefici dels projectes presentats per les 9 entitats participants.

Què vol dir vendre Kilòmetres Solidaris? Durant la preparació de la cursa, l’equip de persones voluntàries de cada entitat ha de “vendre” cadascun dels quilòmetre que correrà (7 quilòmetres en total) i haurà de recaptar donatius per finançar els diferents projectes d’entitats Vàlua a través del portal migranodearena.org.

Els diners recaptats gràcies a la tasca de les nostres persones voluntàries s’empraran per finançar equitativament 9 projectes d’entitats Vàlua. Els projectes finançats enguany seran:

 

 1. PROJECTE INSERJOVE, de l’Associació Juvenil Esquitx, una entitat d’educació en el lleure i acció social adreçada a infants, joves i les seves famílies, que desenvolupa projectes socioeducatius amb l’objectiu de treballar per la igualtat d’oportunitats i l’èxit educatiu i el compromís amb els drets dels infants. El projecte Inserjove és un projecte que vol millorar l’ocupabilitat de joves de 16 a 25 anys en situació de vulnerabilitat, que no treballen ni estudien, mitjançant l’acompanyament i la capacitació orientada a aconseguir que retornin al món formatiu o que s’insereixin al món laboral. Enllaç a l’entitat: www.esquitxsbd.org
 2. PROGRAMA AIXECA’T, de l'Associació Êthos, una entitat que treballa per a la prevenció i rehabilitació integral de les addiccions, i manté una lluita constant contra les drogues. L’Aixeca’t és un programa esportiu de reeducació, socialització i reinserció per a adolescents que pretén fer una gran tasca de prevenció amb les persones més joves. Enllaç a l’entitat: www.asociacionethos.org
 3. PROJECTE INFANTS DEL PROGRAMA REFUGI PER A DONES VULNERABLES, de FUNDACIÓ CERMA, una entitat que gestiona habitatges per a persones en risc d'exclusió social, amb l'objectiu d'ajudar-los a reintegrar i adquirir autonomia total. El projecte té com a objectiu satisfer les necessitats d'alimentació, indumentària i escolarització dels nens i nenes que formen part del programa de refugi per a dones vulnerables i que viuen a la llar tot el temps que les seves mares duen a terme el programa de reinserció Social. Enllaç a l’entitat: www.fundaciocermaacoge.com
 4. PROJECTE SORTIM A FER UNA VOLTA, de FUNDACIÓ ATENDIS, entitat que treballa amb i en benefici de les persones amb discapacitat intel·lectual, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats d’atenció, assistència i promoció personal, familiar, social i laboral del col·lectiu a Sabadell i Vallès Occidental. Actualment, atenem més de 250 persones. El projecte pretén fer bossa per poder adquirir dos nous vehicles de transport (furgonetes). Enllaç a l’entitat: www.atendis.cat
 5. PROJECTE NINS, de FUNDACIÓ AVAN, una entitat que dona suport a persones afectades per alguna malaltia neurològica i a les seves famílies, oferint atenció multidisciplinària amb l’objectiu de millorar-ne la seva qualitat de vida. El projecte NINS d'AVAN s'adreça a Infants i Adolescents amb Trastorns delneurodesenvolupament, trastorns d’integració sensorial, trastorns de la comunicació i trastorns motrius. Enllaç a l’entitat: www.avan.cat
 6. PROJECTE AUTOGESTORS, de Grandalla, una entitat que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual, amb l’objectiu de fomentar l’autonomia, la inclusió social plena i la millora de la qualitat de vida a partir de la promoció d’activitats de lleure en general. El projecte pretén crear un espai propi on poder acompanyar persones joves amb discapacitat intel·lectual en la transició a la vida adulta. Enllaç: www.grandalla.cat
 7. PROJECTE PROMOCIONA, de la Fundació Secretariado Gitano, una entitat que treballa amb la comunitat gitana, amb l’objectiu de la promoció integral de la comunitat des de l'atenció a la diversitat cultural. El projecte pretén que els i les joves gitanes finalitzin els estudis obligatoris i continuïn estudiant. A l'estiu aprofitem el casal d'estiu per poder realitzar activitats més lúdiques amb els participants. La recaptació econòmica del Km Solidari es destinarà a les activitats del casal pel curs 2019-20. Enllaç a l’entitat: www.gitanos.org
 8. PROJECTE D’ACOLLIDA A LES PERSONES SENSE LLARde CARITAS, una entitat que treballa amb el col·lectiu de les persones de la nostra ciutat que es troben sense llar o en condicions d’habitatge extremes, amb l ‘objectiu immediat d’atendre les seves necessitats bàsiques d’higiene, alimentació i roba. El projecte pretén, però, en tots els casos que sigui possible reintegrar aquestes persones a la vida normalitzada de la nostra societat, cercant de forma individualitzada el millor camí possible per a cada un d’ells.
 9. PROJECTE PROFITde Fundació MAIN, una entitat que treballa amb infants, joves i famílies vulnerables, amb l’objectiu de construir una societat millor i més justa que els doni oportunitats. El projecte PROFIT, és un recurs extraescolar, emmarcat en el lleure educatiu, que combina el seguiment socioeducatiu dels joves amb diverses activitats orientades a la inclusió social i l’orientació prelaboral. La finalitat del projecte és oferir als i les joves que, per diverses raons, han experimentat un trencament amb el seu itinerari formatiu i progressivament tenen alt risc de restar aïllats de la societat i les oportunitats, un acompanyament integral alineat amb els seus interessos, per tal de promoure la seva integració social i el desenvolupament d’un projecte de futur que contempli la seva vinculació amb un itinerari formatiu o prelaboral, que afavoreixi l’auto-identificació de la situació que viuen, que promogui la seva integració en la comunitat de manera normalitzada, que afavoreixi la seva connexió amb altres recursos de l’entorn i que treballi per a facilitar l’accés dels joves a oportunitats de futur en condicions d’igualtat. Enllaç a l’entitat: www.fundaciomain.org
 1.  

VÀLUA és el nom que rep la plataforma d’entitats del Tercer Sector Social de Sabadell, una plataforma formada per organitzacions d’iniciativa privada i sense afany de lucre.

Treballem conjuntament per la millora de la nostra societat, per a fer efectiu els drets de tothom i per la igualtat d’oportunitats de les persones amb especials dificultats d’inclusió social. Per tant, fem i oferim tot tipus de serveis i activitats per assolir aquestes finalitats. Així mateix, acompanyem i donem suport a les administracions públiques en el desenvolupament de noves polítiques econòmiques, socials, ambientals, de cooperació i educatives, entre d’altres, que ofereixen a la ciutadania.

Els objectius de Vàlua es centren en la consolidació d’una xarxa d’entitats a nivell local capaç de donar resposta coordinada a les necessitats socials i laborals de persones amb risc d’exclusió social; prendre partit en el desenvolupament de noves polítiques socials i de cooperació que enforteixin els drets socials de tota la ciutadania i, especialment, dels col·lectius més vulnerables; i enfortir el teixit associatiu i incrementar la presència del Tercer Sector Social en la vida pública de la ciutat.

El valor d’organitzar-nos en plataforma és la capacitat de mobilitzar recursos i persones i de treballar en xarxa. Això ens permet optimitzar al màxim els recursos que obtenim i, per tant, oferir serveis professionals i de qualitat a les persones. L’Ajuntament de Sabadell dona suport a la plataforma mitjançant l’exercici de la seva secretaria tècnica per part de l’equip del Programa d’Economia Social i Solidària.

Ser plataforma ens fa més fortes, ens dona més visibilitat, fa arribar la nostra veu més lluny, ens permet donar una resposta integral i coordinada a les necessitats socials i laborals dels col·lectius més vulnerables de la nostra ciutat, i és una oportunitat de generar una xarxa de complicitats, d’oportunitats de cooperació i d’actuació conjunta entre totes les entitats que formem part del Tercer Sector Social de Sabadell.

Què fem?

 • Denunciem les situacions de discriminació, desigualtat social i laboral en què es troben les persones en risc d’exclusió social.
 • Promovem el coneixement i la visibilitat de les entitats de la Plataforma, de les seves activitats i dels seus serveis i productes.
 • Desenvolupem accions conjuntes entre les entitats de la Plataforma.
 • Donem suport a les entitats de la Plataforma en la seva tasca de millorar la qualitat de vida i l’ocupació dels col·lectius en risc d’exclusió social.
 • Fomentem una cultura de solidaritat, de cooperació i de participació activa.
 • Sensibilitzem els diferents agents econòmics i socials de la ciutat.
 • Reivindiquem polítiques públiques per a fer efectiu el dret a la igualtat d’oportunitats.

I ho fem mitjançant actes propis de sensibilització com el Kilòmetre Solidari Vàlua que encetem enguany, el reconeixement a les “Empreses amb Vàlua” que col·laboren amb diferents projectes de les nostres entitats; participant de manera activa en esdeveniments de ciutat, treballant en xarxa; col·laboracions amb mitjans de comunicació locals; compartint experiències i iniciatives als “Espais vàlua”, i “Aprenem compartint”

Ens adrecem a la ciutadania, a les empreses, a les administracions públiques, i a altres entitats del Tercer Sector Social.

Qui en forma part?

Donators (131)

10€

813 days ago

Anonymous

30€

818 days ago

Maria José

70€

818 days ago

Anonymous

70€

820 days ago

Catalina

10€

821 days ago

Joan Viñas Vila

30€

822 days ago

Anonymous

20€

822 days ago

Anonymous

30€

823 days ago

Anonymous

20€

823 days ago

Anonymous

60€

823 days ago

TUS SCCL Transports Urbans de Sabadell

Hidden donation

824 days ago

Anonymous

10€

824 days ago

david

50€

824 days ago

Anonymous

50€

824 days ago

Anonymous

10€

824 days ago

Anonymous

Hidden donation

824 days ago

Marc Pérez Masdeu

10€

825 days ago

Jose

Hidden donation

826 days ago

Mercedes

30€

826 days ago

Anonymous

Hidden donation

826 days ago

David

50€

826 days ago

Anonymous

50€

826 days ago

Noemí

35€

826 days ago

Verònica

70€

826 days ago

Sarabel

Hidden donation

826 days ago

Montse

Hidden donation

826 days ago

Anonymous

50€

826 days ago

Sergi

30€

827 days ago

Marcos

Hidden donation

827 days ago

Jorge

35€

827 days ago

Lidia

60€

827 days ago

lissette

70€

827 days ago

Mo

15€

829 days ago

George Leif

20€

830 days ago

Jeronimo

10€

833 days ago

Anonymous

10€

833 days ago

Anonymous

10€

833 days ago

Juan Carlos

10€

833 days ago

Teresa

10€

834 days ago

Anonymous

20€

835 days ago

Núria

50€

835 days ago

Laia

15€

836 days ago

Anonymous

20€

837 days ago

Anonymous

20€

838 days ago

Anonymous

50€

838 days ago

Montse

20€

838 days ago

Anonymous

Hidden donation

838 days ago

Jose

70€

841 days ago

Gemma

10€

842 days ago

Jimmy

Hidden donation

843 days ago

See more donators

Comments (86)

813 days ago

Ethos

Increïble! Divertit! Tots i totes unides! Atendis amb Vàlua!

Som-hi! Entre totes i tots, fem-ho possible!

GRANDALLA

Jose

826 days ago

Fernando Lopez
Associació Êthos

Ánimo.
Igor.
Asociación .
Ethos

Noemí

826 days ago

FUNDACIÓN PRIVADA AVAN - BLAS LUIS GOMEZ SERRANO - Molts ànims nois/es!!

Montse

826 days ago

Ánimo, fuerza y sigue hacia delante

Sergi

827 days ago

Molts ànims a tots i totes! Moltes gràcies per fer possible milers de km solidaris

Marcos

827 days ago

Una de les millors iniciatives dels darrers anys, feta per gent amb un cor gegant. Endavant #KMSolidari!

Jorge

827 days ago

Cursa solidaria Festes Majors Sabadell 2019 - Blas Luis Gomez Serrano - Fundació Privada Avan - Ànims a tothom!

Lidia

827 days ago

Molta força Víctor! i a tots els d'AVAN

Colaboro con Juanita Salvatierra que correrá por Fundación Cerma Acoge

Para Ethos

Associació Ethos

Teresa

834 days ago

Joana&Atendis

Núria

835 days ago

Som-hi companys i companyes! Sprint final per assolir l'objectiu! Som-hi Vàlua! Endavant Atendis!

Montse

838 days ago

Dani C. Ethos

Jimmy

843 days ago

Animo y fuerza que bien que se unan las fuerzas

Carles

855 days ago

Per l'Esquitx i per tots els reptes d'aquesta mena que busquen donar una oportunitat

Tots amb el Kilòmetre Solidari de Vàlua!

Ànims Càritas!

pappapa

868 days ago

Para Raul de Grandalla, que consiga el reto de acabar sus kilometros. De Diego.

Daniel

869 days ago

Km vendidos por Dani casanellas Ethos

Benicio

876 days ago

ETHOS PAU

Sergi

882 days ago

Que res ens aturi!

Rafael

885 days ago

Molts ànims per assolir aquest repte!!

Judith

890 days ago

El meu germà des de Suïssa aporta 50€ per aquest km solidari! Ànims gent de Grandalla!!!!

VARISPORT, S.L.

891 days ago

Molta sort!

Jordi

893 days ago

Ànims Esquitx!

Sergi

894 days ago

De parte de Fina y Nicolás! Muchos ánimos!

Cesar

897 days ago

Colaboro con Albert Marquez que correra por Fundacio Cerma Acoge

Pere

900 days ago

Gràcies per col·laborar al Km Solidari!
- Eugènia: 0,5 km
- Esther: 1 km
- Sílvia i Jordi: 1km
- Carla i Anna: 1 km
- Jordi i Oriol: 1,5 km

Hugo

901 days ago

Joana&Atendis
Ets una crack Joana! ?‍♀?‍♂????

Pere

907 days ago

Ànims a totes les voluntàries del Km Solidari de Vàlua!

MEG

910 days ago

Som-hi ATENDIS! Enhorabona per la iniciativa compartida amb les entitats socials de la ciutat.

Sergi

911 days ago

Que res ens aturi a fer un món més just i solidari! Endavant i força

Colaboro con Albert Márquez que correrá por Fundación Cerma Acoge.

Sponsors