Collected

1.610€

To benefit

Copy code
Code copied
Donate

Creus en les #segonesoportunitats?

Saps que a Catalunya es malbaraten cada any aproximadament 400.000 tones de menjar a la indústria agroalimentària i l’agric...

Collected

1.610€

Goal

9.987€

Donations

27

Left

Finished

16%

In support of

Category

Inserción social Infancia

Share this event

Copy code
Code copied

Published: 26 Sep 2017

Saps que a Catalunya es malbaraten cada any aproximadament 400.000 tones de menjar a la indústria agroalimentària i l’agricultura?

Saps que majoritàriament són aliments que estan en perfecte estat pel seu consum i que una gran part es llença directament a les escombraries o es converteix directament en un residu?

Saps que a Catalunya 1 de cada 5 persones es troba en risc de malnutrició per manca d’accés a una alimentació adequada?

I ara...

T’imagines que una gran part d’aquestes tones de menjar malbaratat es transformessin en delicioses melmelades i patés vegetals?

T’imagines que els aliments desaprofitats donessin segones oportunitats a persones en risc d’exclusió social?

I t’imagines que aquest aliments servissin per oferir aliments frescos i saludables a persones en situació de vulnerabilitat social?

Espigoladors som una entitat social que lluita contra el malbaratament alimentari apoderant a persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva, innovadora i sostenible.

Recollim fruites i verdures “imperfectes” que es descarten dels circuits comercials, ja sigui per un descens en les vendes, per qüestions estètiques, per excedents de producció o per exigències del mercat. El 90% dels aliments recuperats es donen a entitats social que treballen per assegurar l’accés a una alimentació de productes frescos, nutritius i saludables a persones en situació vulnerable i el 10% el fem servir per elaborar diferents productes sota la marca es Im-perfect, amb l’objectiu d’oferir un producte de qualitat i crear oportunitats d’inserció sociolaboral a persones en risc d’exclusió.

Des de 2014 Espigoladors hem recuperat més de 332 tones d’aliments de la mà de més de 50 productors que col·laboren amb nosaltres i que aposten fermament per ser part de la solució contra el malbaratament alimentari. Aquesta quantitat de menjar recuperat ens ha permès oferir més d’1 milió de racions de menjar a persones vulnerables i amb dificultat per accedir a una dieta adequada amb l’ajuda de les entitats socials del territori.  

Actualment ens trobem en un moment molt important per la nostra entitat i es per això volem demanar-vos el vostre suport! Estem a punt d’obrir el nostre nou obrador central a El Prat de Llobregat, un laboratori d’innovació per reduir el malbaratament alimentari on transformarem aliments recuperats directament del sector primari que anaven a ser refusats per no entrar al circuit comercial. L’obrador vol ser també un projecte d’inserció sociolaboral per a joves en situació de vulnerabilitat social, en el qual es donin segones oportunitats, socials i laborals, i que els ajudi a enfortir l’autoconfiança, l’autoestima, el benestar físic i mental i la seva dignitat. Serà un obrador amb capacitat per la producció diferents gammes de productes, entre les quals hi farem melmelades, cremes, salses i conserves.

Per fer realitat aquest somni necessitem una gran inversió en maquinària: marmita, fogons, autoclau, trituradores, màquina omplidora i etiquetadora, taules de treball, utensilis per a la transformació i mobiliari adequat. Gran part d’aquesta maquinària ja està a punt d’entrar a l’obrador i començarà a estar en funcionament en breu. Tanmateix, hi ha una part de la maquinària que no hem pogut comprar.

Amb aquesta campanya volem demanar-vos el vostre suport per poder comprar una d’aquestes màquines a les que no hem arribat. Necessitem comprar un forn industrial en el què puguem escalivar verdures “imperfectes” i convertir-les en deliciosos patés vegetals. Per això volem aconseguir 9.978 € a través de la plataforma migranodearena.org i poder comprar aquesta maquinària. Amb aquesta acció volem posar al mercat un producte de qualitat fet amb aliments recuperats, que doni segones oportunitats a persones vulnerables i que redueixi el malbaratament alimentari.

Ajuda’ns a transformar verdures “lletges” en deliciosos patés vegetals i a donar segones oportunitats a persones boniques.

Entre totes i tots reduirem el malbaratament alimentari. Atreveix-te a ser part de la solució!

L'Associació Espigoladors som una entitat social que lluita contra el malbaratament alimentari empoderant a persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva, innovadora i sostenible.

Recollim fruites i verdures “imperfectes” que es descarten dels circuits comercials, ja sigui per un descens en les vendes, per qüestions estètiques, per excedents de producció o per exigències del mercat. El 90% dels aliments recuperats es donen a entitats social que treballen per assegurar l’accés a una alimentació de productes frescos, nutritius i saludables a persones en situació vulnerable i el 10% el fem servir per elaborar diferents productes sota la marca es Im-perfect, amb l’objectiu d’oferir un producte de qualitat i crear oportunitats d’inserció sociolaboral a persones en risc d’exclusió.

Des de 2014 Espigoladors hem recuperat més de 332 tones d’aliments de la mà de més de 50 productors que col·laboren amb nosaltres i que aposten fermament per ser part de la solució contra el malbaratament alimentari. Aquesta quantitat de menjar recuperat ens ha permès oferir més d’1 milió de racions de menjar a persones vulnerables i amb dificultat per accedir a una dieta adequada amb l’ajuda de les entitats socials del territori.  

Donators (27)

Nikoletta Theodoridi

150€

2,304 days ago

Josefa

50€

2,306 days ago

Claudia

50€

2,308 days ago

Anonymous

Hidden donation

2,309 days ago

Anonymous

100€

2,309 days ago

Nuria

50€

2,313 days ago

Vanesa

30€

2,333 days ago

Gaby

30€

2,333 days ago

Hannah

50€

2,334 days ago

Imma Pérez

30€

2,334 days ago

Francisco

50€

2,334 days ago

Anonymous

Hidden donation

2,334 days ago

Anonymous

50€

2,340 days ago

Anonymous

Hidden donation

2,341 days ago

Ana

100€

2,348 days ago

Miguel

100€

2,350 days ago

Laura

100€

2,352 days ago

Elisenda

40€

2,354 days ago

Muntsa

50€

2,355 days ago

Anonymous

25€

2,355 days ago

Carles

50€

2,355 days ago

Jordi

50€

2,356 days ago

Meritxell

20€

2,356 days ago

Anonymous

25€

2,356 days ago

Anonymous

100€

2,359 days ago

Anonymous

50€

2,361 days ago

Anonymous

10€

2,379 days ago

See more donators

Comments (18)

¡Mucha suerte Espigoladors!

Josefa

2,306 days ago

Força companyes!

Claudia

2,308 days ago

Ho trobo una iniciativa meravellosa!

Vanesa

2,333 days ago

Perquè ho aconseguiu!

Gaby

2,333 days ago

Endavant! sou imparables i ho aconseguireu!

Hannah

2,334 days ago

El vostre projecte em sembla moooolt interessant! Molts ànims i q tot sigeix bé!

Genial iniciativa!

Laura

2,352 days ago

Em sembla un projecte preciós i molt necessari. Ànims!

Elisenda

2,354 days ago

Gràcies! ??s un projecte fantàstic!

Meritxell

2,356 days ago

Molta sort! Gran iniciativa :)

Sponsors