Recaudado

1.610€

A favor de

Copiar código
Código copiado
Dona

Creus en les #segonesoportunitats?

Saps que a Catalunya es malbaraten cada any aproximadament 400.000 tones de menjar a la indústria agroalimentària i l’agric...

Recaudado

1.610€

Objetivo

9.987€

Donativos

27

Faltan

Finalizado

16%
Dona
Tu aportación tiene beneficios fiscales de hasta el 80%

Categoría

Inserción social Infancia

Comparte este reto

Copiar código
Código copiado

Publicado: 26 sept. 2017

Saps que a Catalunya es malbaraten cada any aproximadament 400.000 tones de menjar a la indústria agroalimentària i l’agricultura?

Saps que majoritàriament són aliments que estan en perfecte estat pel seu consum i que una gran part es llença directament a les escombraries o es converteix directament en un residu?

Saps que a Catalunya 1 de cada 5 persones es troba en risc de malnutrició per manca d’accés a una alimentació adequada?

I ara...

T’imagines que una gran part d’aquestes tones de menjar malbaratat es transformessin en delicioses melmelades i patés vegetals?

T’imagines que els aliments desaprofitats donessin segones oportunitats a persones en risc d’exclusió social?

I t’imagines que aquest aliments servissin per oferir aliments frescos i saludables a persones en situació de vulnerabilitat social?

Espigoladors som una entitat social que lluita contra el malbaratament alimentari apoderant a persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva, innovadora i sostenible.

Recollim fruites i verdures “imperfectes” que es descarten dels circuits comercials, ja sigui per un descens en les vendes, per qüestions estètiques, per excedents de producció o per exigències del mercat. El 90% dels aliments recuperats es donen a entitats social que treballen per assegurar l’accés a una alimentació de productes frescos, nutritius i saludables a persones en situació vulnerable i el 10% el fem servir per elaborar diferents productes sota la marca es Im-perfect, amb l’objectiu d’oferir un producte de qualitat i crear oportunitats d’inserció sociolaboral a persones en risc d’exclusió.

Des de 2014 Espigoladors hem recuperat més de 332 tones d’aliments de la mà de més de 50 productors que col·laboren amb nosaltres i que aposten fermament per ser part de la solució contra el malbaratament alimentari. Aquesta quantitat de menjar recuperat ens ha permès oferir més d’1 milió de racions de menjar a persones vulnerables i amb dificultat per accedir a una dieta adequada amb l’ajuda de les entitats socials del territori.  

Actualment ens trobem en un moment molt important per la nostra entitat i es per això volem demanar-vos el vostre suport! Estem a punt d’obrir el nostre nou obrador central a El Prat de Llobregat, un laboratori d’innovació per reduir el malbaratament alimentari on transformarem aliments recuperats directament del sector primari que anaven a ser refusats per no entrar al circuit comercial. L’obrador vol ser també un projecte d’inserció sociolaboral per a joves en situació de vulnerabilitat social, en el qual es donin segones oportunitats, socials i laborals, i que els ajudi a enfortir l’autoconfiança, l’autoestima, el benestar físic i mental i la seva dignitat. Serà un obrador amb capacitat per la producció diferents gammes de productes, entre les quals hi farem melmelades, cremes, salses i conserves.

Per fer realitat aquest somni necessitem una gran inversió en maquinària: marmita, fogons, autoclau, trituradores, màquina omplidora i etiquetadora, taules de treball, utensilis per a la transformació i mobiliari adequat. Gran part d’aquesta maquinària ja està a punt d’entrar a l’obrador i començarà a estar en funcionament en breu. Tanmateix, hi ha una part de la maquinària que no hem pogut comprar.

Amb aquesta campanya volem demanar-vos el vostre suport per poder comprar una d’aquestes màquines a les que no hem arribat. Necessitem comprar un forn industrial en el què puguem escalivar verdures “imperfectes” i convertir-les en deliciosos patés vegetals. Per això volem aconseguir 9.978 € a través de la plataforma migranodearena.org i poder comprar aquesta maquinària. Amb aquesta acció volem posar al mercat un producte de qualitat fet amb aliments recuperats, que doni segones oportunitats a persones vulnerables i que redueixi el malbaratament alimentari.

Ajuda’ns a transformar verdures “lletges” en deliciosos patés vegetals i a donar segones oportunitats a persones boniques.

Entre totes i tots reduirem el malbaratament alimentari. Atreveix-te a ser part de la solució!

L'Associació Espigoladors som una entitat social que lluita contra el malbaratament alimentari empoderant a persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva, innovadora i sostenible.

Recollim fruites i verdures “imperfectes” que es descarten dels circuits comercials, ja sigui per un descens en les vendes, per qüestions estètiques, per excedents de producció o per exigències del mercat. El 90% dels aliments recuperats es donen a entitats social que treballen per assegurar l’accés a una alimentació de productes frescos, nutritius i saludables a persones en situació vulnerable i el 10% el fem servir per elaborar diferents productes sota la marca es Im-perfect, amb l’objectiu d’oferir un producte de qualitat i crear oportunitats d’inserció sociolaboral a persones en risc d’exclusió.

Des de 2014 Espigoladors hem recuperat més de 332 tones d’aliments de la mà de més de 50 productors que col·laboren amb nosaltres i que aposten fermament per ser part de la solució contra el malbaratament alimentari. Aquesta quantitat de menjar recuperat ens ha permès oferir més d’1 milió de racions de menjar a persones vulnerables i amb dificultat per accedir a una dieta adequada amb l’ajuda de les entitats socials del territori.  

Donantes (27)

Nikoletta Theodoridi

150€

Hace 918 días

Josefa

50€

Hace 920 días

Claudia

50€

Hace 922 días

Anónimo

Donación oculta

Hace 923 días

Anónimo

100€

Hace 923 días

Nuria

50€

Hace 927 días

Vanesa

30€

Hace 947 días

Gaby

30€

Hace 947 días

Hannah

50€

Hace 948 días

Imma Pérez

30€

Hace 948 días

Francisco

50€

Hace 948 días

Anónimo

Donación oculta

Hace 948 días

Anónimo

50€

Hace 954 días

Anónimo

Donación oculta

Hace 955 días

Ana

100€

Hace 963 días

Miguel

100€

Hace 964 días

Laura

100€

Hace 966 días

Elisenda

40€

Hace 968 días

Muntsa

50€

Hace 969 días

Anónimo

25€

Hace 969 días

Carles

50€

Hace 969 días

Jordi

50€

Hace 970 días

Meritxell

20€

Hace 970 días

Anónimo

25€

Hace 970 días

Anónimo

100€

Hace 973 días

Anónimo

50€

Hace 975 días

Anónimo

10€

Hace 993 días

Ver más donantes

Comentarios (18)

¡Mucha suerte Espigoladors!

Josefa

Hace 920 días

Força companyes!

Claudia

Hace 922 días

Ho trobo una iniciativa meravellosa!

Vanesa

Hace 947 días

Perquè ho aconseguiu!

Gaby

Hace 947 días

Endavant! sou imparables i ho aconseguireu!

Hannah

Hace 948 días

El vostre projecte em sembla moooolt interessant! Molts ànims i q tot sigeix bé!

Genial iniciativa!

Laura

Hace 966 días

Em sembla un projecte preciós i molt necessari. Ànims!

Elisenda

Hace 968 días

Gràcies! ??s un projecte fantàstic!

Meritxell

Hace 970 días

Molta sort! Gran iniciativa :)

Patrocinadores