Fundació Teràpia a Cavall

Fundacio Teràpia a Cavall, és una entitat sense ànim de lucre, creada 2002 , que neix amb la missió de millorar la qualitat de vida d'infants amb discapacitat fisica,  mitjançant els beneficis que s’obtenen de les teràpies assistides amb cavalls. Ens trobem a L'Ametlla del Valles, a 30 km de Barcelona, en plena naturalesa

Es dedica a la rehabilitació de nens i nenes amb patologia neurològica o necessitats especials. Presentem una nova metodologia de treball, una proposta de fisioteràpia que incorpora el moviment del cavall com a estratègia de tractament (hipoterapia), una intervenció psicomotriu, amb una mirada global sobre el nen tenint en compte el seu context i entorn familiar

 Amb aquest tractament continuat, es potencien les habilitats de cada nen, per millorar  el seu desenvolupament motriu i la comunicació,  potenciar la seva autonomia i participació en el seu entorn social.

Per a un nen amb discapacitat física, la vida pot semblar una mica més brillant a lloms d’un cavall. El poder de l’escalfor i el moviment del cavall ajuden a  modificar el to muscular, millorar l’equilibri, millorar el control i la coordinació del cap, augmentar l’autoestima, oferir un sentiment de llibertat, d’igualtat i mobilitat que alguns  dels nostres genets no poden experimentar des de les seves cadires de rodes o des dels diferents graus de discapacitat. 

Adreçada a infants  amb diversitat funcional i necessitats  especials  a partir de 18 mesos d’edat.  El cavall, és el nexe entre el pacient i el terapeuta i és a través de la seva interacció com facilita l'aprenentatge, la comunicació i la recuperació de les persones, amb l'objectiu de generalitzar els resultats a totes les àrees de la seva vida. Comptem amb l'experiència de fisioterapeutes pediatrics especialitzats en neurologia i en hipoterapia per l'American Hippotherapy Association. 

https://www.youtube.com/watch?v=mBRL-EMSFaU

www.fundacioterapiaacavall.org

 

L'Ametlla del Vallès (España)
2

Led challenges

0

Active challenges

82

Achieved donations

6.268€

Raised

Finished challenges

Sponsors