Collected

0€

To benefit

Copy code
Code copied
Donate

L'hort que dóna vida

El Juan és el Fèlix Rodríguez de la Fuente de Barcelona. Coneix totes les plantes i animals del món. Des que té el seu hort, gràcies al projecte d'horticultura, ha recuperat la il·lusió. Fes que més persones grans tinguin aquesta oportunitat.

Collected

0€

Goal

1.800€

Donations

0

Left

Finished

0%

In support of

Category

Inserción social Educación Infancia

Share this event

Copy code
Code copied

Published: 16 Jan 2019

Es diu Juan Muñoz i, des de ben petit, ja era amant de la naturalesa. No hi ha cap planta, arbre o animal que escapi al seu coneixement. Ara, amb 78 anys, dedica el seu temps lliure al projecte d’horticultura

El Juan comença la jornada de conreu anant a buscar les eines necessàries per remoure la terra. Estan totes a una caseta comuna que comparteix amb tots els usuaris dels horts veïns. Un cop aireja el sòl, passa a la següent tasca que és regar: s’ajup, obre la clau de l’aigua… però no surt res. Justament en aquell moment, entra un senyor que conrea el camp contigu al seu: “Ei Juan, no funciona l’aigua. Fa un parell de dies que no podem regar. Espero que ho arreglin aviat”. Així que el Juan canvia la mànega per les tisores i recull els tomàquets i carabassons que es menjarà en els propers dies: “Tot allò que recullo m’ho emporto i ho comparteixo amb alguns companys del pis perquè és massa per mi sol”. D’aquí se’n desprès un gran aprenentatge de vida: tot esforç dóna els seus fruits.

L’hort, per endavant

El sol ja està al seu punt més àlgid i la calor amenaça amb ofegar qui no es protegeixi. Gotes de suor xopen el front del Juan. Però ell no sembla preocupat per la xafogor: prioritza el seu hort (“Amb aquesta calor i sense aigua, acabaran assecant-se les plantes”). La naturalesa és un aspecte bàsic en la vida del Juan. Coneix cada planta, cada animal i cada arbre que es troba: “A mi és que m’agrada. M’ho conec tot, sé com canten tots els animals d’aquí i els de tot el món. Sóc un ‘Rodríguez de la Fuente’”.

Aquesta és la rutina diària del Juan tot i que, a vegades, decideix passejar-se per la muntanya (“Vaig a Montjuic perquè després hi ha un autobús que em deixa prop d’aquí”) on busca llavors per al seu hort o terra per abonar-lo. Fins i tot els dies que plou, s’alegra perquè “aquesta és la millor aigua i, si plou, al dia següent, totes les plantes han crescut moltíssim”. Encara que no ho reconegui, sempre pensa en el projecte que l’il·lusiona i li dóna vida: l’horticultura.

Fes possible que més persones grans com el Juan puguin gaudir d'aquest projecte. Ajuda'ns a retornar la il·lusió a la gent gran.

Càritas és una entitat sense ànim de lucre de l’Església catòlica. La nostra missió és ajudar aquestes persones a sortir de la situació de patiment en la qual estan atrapades i oferir-los eines i recursos perquè se sentin més confiades i segures i puguin liderar per si mateixes el seu projecte de vida. 

Cáritas es una entidad sin ánimo de lucro de la Iglesia católica. Nuestra misión es ayudar a estas personas a salir de la situación de sufrimiento en la que están atrapadas y ofrecerles herramientas y recursos para que se sientan más confiadas y seguras y puedan liderar por sí mismas su proyecto de vida. 

Donators (0)

Sponsors