Collected

885€

To benefit

Copy code
Code copied
Donate

Despres de trencar el silenci - ajuda'ns a donar resposta a les victimes d'abus sexual infantil

Despres De Trencar El Silenci - Ajuda'ns A Donar Resposta A Les Victimes D'abus Sexual Infantil Tots els estudis...

Collected

885€

Goal

20.000€

Donations

16

Left

Finished

4%

In support of

Share this event

Copy code
Code copied

Published: 5 Oct 2016

Despres De Trencar El Silenci - Ajuda'ns A Donar Resposta A Les Victimes D'abus Sexual Infantil

Tots els estudis coincideixen: un 23-25% de les nenes i un 10-15% dels nens pateixen abusos sexuals abans dels 17 anys. Aquesta dada es repeteix en estudis d'àmbit català, espanyol, europeu i en altres països com EUA i Canadà. D’altra banda, més del 60% de les víctimes no rebran mai cap ajuda i, les que en rebran, ho faran sent adultes, perquè abans no hauran pogut comunicar-ho a ningú.
 

Aquest any, i arran de les nombroses notícies de casos d'abusos que han sorgit a Catalunya, a la Fundació Vicki Bernadet, especialitzada des de fa gairebé 20 anys en el tractament integral de les persones que han patit abusos sexuals infantils, hem rebut una allau de demandes d'ajuda.
 

És una notícia que pot espantar, perquè ratifica que el problema hi és i passa ben a prop nostre, però nosaltres estem convençuts que aquesta allau és una dada esperançadora: no vol dir que hi hagi més casos d'abús sexual infantil aquest any, sinó que moltes més víctimes, que estaven atrapades en un silenci immòbil, han aconseguit trencar-lo.


Potser encara no estem aconseguint reduir el nombre de persones afectades, però sí que estem començant a variar el nombre de persones que demanen ajuda. Diu molt a favor d'ells i molt a favor d'una societat cada vegada més preparada per afrontar aquest problema. Felicitem-nos.


Ara, però, cal fer un pas més enllà. L'increment de trucades ens ha dut a atendre aquest any un 50% més d’usuaris en teràpia i un 110% més d’usuaris demanant assistència jurídica respecte l’any passat. I, amb tot, tenim una llista d’espera de, com a mínim, quatre mesos. Imagina què significa haver d’esperar aquest temps per poder rebre ajuda.


Ens cal ampliar el departament d’atenció psicològica per seguir atenent a tots els qui ens necessitin. Si aconseguim reunir 20.000 €, podrem oferir tractament durant 15 mesos a 12 persones sense recursos i disminuirem el temps d'espera de la resta d’usuaris.


Trencar el silenci ha estat un primer pas, però queda molt camí. Ens ajudes a continuar?

 

 

La Fundació Vicki Bernadet treballa, des de 1997, en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar i de l’entorn de confiança del nen/a. Estudis realitzats a Espanya (Dr. Fèlix López, 1994. Ministeri d’Assumptes Socials) i en altres països de la Unió Europea, Estats Units i Canadà, estimen que un 23-25% de les nenes i un 10-15% dels nens sofreixen abusos sexuals abans dels 17 anys. El 60% d’aquests/es no reben cap tipus d’ajuda. La Fundació considera, per tant, que l’abús sexual infantil és un problema de salud pública que requereix d’una atenció especialitzada, però sobretot, d’una presa de consciència per part de tota la societat.

MISSIÓ
Caminar amb la societat cap a un demà en el que els nens i les nenes no pateixin abusos sexuals.

VISIÓ
La Fundació treballarà per a la prevenció de l’abús sexual a menors, per a l’ajuda de tota mena i la defensa dels interessos de les persones afectades per aquest problema i les seves famílies, així com pel foment de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

La Fundació promourà la millora de la qualitat de vida de les persones, especialment l’ajuda de tot tipus i la defensa dels interessos d’aquells col·lectius en risc o situació d’exclusió social com són les dones víctimes d’agressions sexuals o qualsevol altra forma de violència de gènere, els/les joves i dones que requereixen suport per a la seva integració socio-laboral, i la promoció de les persones amb discapacitat física, psíquica i/o sensorial per facilitar la seva integració social.

VALORS

  • Generar opinió.
  • Innovació continuada.
  • Optimisme, visió de futur, superació
  • Responsabilitat professional i social
  • Fiabilitat, respecte i acollida

Donators (16)

Marina

50€

1,751 days ago

Anonymous

100€

1,751 days ago

Anonymous

30€

1,759 days ago

Mont

200€

1,759 days ago

Manel

100€

1,759 days ago

Montse

40€

1,759 days ago

Anonymous

15€

1,760 days ago

MARIA EUGENIA

50€

1,762 days ago

Manel

10€

1,773 days ago

Anonymous

50€

1,777 days ago

Anonymous

10€

1,780 days ago

Emma

10€

1,785 days ago

Anonymous

20€

1,791 days ago

Marina

100€

1,804 days ago

Anonymous

50€

1,805 days ago

Anonymous

50€

1,809 days ago

See more donators

Comments (4)

Montse

1,759 days ago

Molts ànims i felicitats per la tasca!

Manel

1,773 days ago

A banda del suport que oferiu a les víctimes, cal aconseguir que aquest tipus de delicte no prescrigui. Gràcies per la vostra feina i el vostre esforç diari.

Emma

1,785 days ago

Espero que consigamos el objetivo!

Sponsors