9%

Fundraised 280 €

Goal 3.000 €

Donations 13

Challenge completed

Your contribution has tax benefits of up to 75%

Perquè caixes niu?

Molts són els problemes que té bona part de la nostra fauna vertebrada (ocells, mamífers i amfibis): pol·lució, pèrdua i esquarterament de l’hàbitat, espècies invasores, etc.

Molts d’aquests problemes neixen pel profund desconeixement i distanciament que patim de la natura. Quan no coneixes alguna cosa és impossible valorar-la, estimar-la i respectar-la. Part d’aquesta fauna té problemes per manca d’arbres vells on fer nius, atès que la gestió forestal del país no els ha respectat. L’observació de la fauna vertebrada sovint topa amb la distància que interposem entre ells i els humans. Les caixes niu, com a refugi per a criar, sovint han aconseguit augmentar l’interès per la natura no només dels seus propietaris, sinó de familiars i veïns. A més, ja s’ha demostrat abastament, els beneficis econòmics i ambientals derivats del control de plagues mitjançant les ajudes a espècies com mallerengues o ratpenats.

 

Des del GEPEC, hem creat un catàleg de caixes niu que instal·lem a diferents parts del nostre territori, per a afavorir la biodiversitat i el benestar d'algunes espècies en perill, o afectades per la manca de boscos vells.

 

Aquestes caixes són d'elaboració artesanal, han estat elaborats manualment per personal adscrit a l’associació amb molta cura i amor; ecològiques, amb fusta certificada CFC, que garanteix la màxima cura de l’entorn; innovadores, models amb dissenys i acabats únics i propis; Sense obsolescència programada, hem cercat la màxima durabilitat tant pel disseny; estètiques, són molt boniques i els acabats són excel·lents i curosos; Km ZERO, els models s‘han confeccionat i pensat al sud de Catalunya, i els establiments proveïdors de materials també són d’aquesta zona; Solidàries, els beneficis obtinguts per la venda de les caixes niu i abeuradors, el seu seguiment i activitats es destinaran a l'estudi i defensa de la natura. 

Recordem que la natura propera pateix una elevada quantitat d’agressions, davant les quals cal urgentment augmentar els esforços col·lectius per comprendre’ls i aportar solucions!! 

Amb la teva donació penjarem caixes niu a les finques en custòdia del Gepec, repartides pel territori del camp de tarragona i les terres de l'Ebre.

Vols saber que podem fer amb els teus diners?

  • Amb 30€ fabricarem una caixa niu petita per mallerenga
  • Amb 50€ fabricarem una caixa niu petita per a ratpenats
  • Amb 60€ farem i penjarem una caixa niu petita per mallerenga
  • Amb 80€ farem i penjarem una caixa niu petita per a ratpenats
  • Amb 90€ farem una caixa niu petita per mallerenga, la penjarem i posarem seguiment de vídeo que es podrà visualitzar online
  • Amb 120€ farem una caixa niu petita per ratpenat, la penjarem i posarem seguiment de vídeo que es podrà visualitzar online

Si arribem a aconseguir 3000€ penjarem 25 caixes niu de mallerenga i 15 caixes niu petites per a ratpenats. Posarem seguiment de vídeo en 5 caixes per mallerenga i 5 caixes per ratpenat per poder fer-ne seguiment en línia.

Les caixes niu es penjaran a començament del 2019 i esperem tenir instal·lades les famílies aquest estiu mateix!

Quan tinguem instal·lades les càmeres de vídeo habilitarem un enllaç perquè els donants pugueu veure les imatges dels nostres petits amics.

Si voleu saber que més fem al GEPEC per ajudar a la nostra natura podeu visitar la nostra web o seguir-nos a les xarxes.

Web    Facebook    Twitter    Instagram

Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans - Ecologistes de  Catalunya

Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans - Ecologistes de Catalunya

EL GEPEC-EdC, Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya és una associació sense afany de lucre, de defensa, de custòdia i d'estudi de la natura que té especial cura en la millora del medi ambient de les terres de l'Ebre, Priorat, Conca de Barberà i Camp de Tarragona, tot i que el seu àmbit legal és Europa.

More information ›

Supporters (13)

Fundraised 280 € of 3.000 €

Donations 13

To go 230 Days