Collected

280€

To benefit

Copy code
Code copied
Donate

Posa una caixa niu a la teva vida

Vols ajudar a la nidificació dels ocells i dels ratpenats? Una de les necessitats bàsiques per a la reproducció de les espècies és trobar un aixopluc adequat. Amb les caixes niu podem oferir-los un lloc adequat i a més gaudir de la seva companyia.

Collected

280€

Goal

3.000€

Donations

13

Left

Finished

9%

Share this event

Copy code
Code copied

Published: 23 Nov 2018

Perquè caixes niu?

Molts són els problemes que té bona part de la nostra fauna vertebrada (ocells, mamífers i amfibis): pol·lució, pèrdua i esquarterament de l’hàbitat, espècies invasores, etc.

Molts d’aquests problemes neixen pel profund desconeixement i distanciament que patim de la natura. Quan no coneixes alguna cosa és impossible valorar-la, estimar-la i respectar-la. Part d’aquesta fauna té problemes per manca d’arbres vells on fer nius, atès que la gestió forestal del país no els ha respectat. L’observació de la fauna vertebrada sovint topa amb la distància que interposem entre ells i els humans. Les caixes niu, com a refugi per a criar, sovint han aconseguit augmentar l’interès per la natura no només dels seus propietaris, sinó de familiars i veïns. A més, ja s’ha demostrat abastament, els beneficis econòmics i ambientals derivats del control de plagues mitjançant les ajudes a espècies com mallerengues o ratpenats.

 

Des del GEPEC, hem creat un catàleg de caixes niu que instal·lem a diferents parts del nostre territori, per a afavorir la biodiversitat i el benestar d'algunes espècies en perill, o afectades per la manca de boscos vells.

 

Aquestes caixes són d'elaboració artesanal, han estat elaborats manualment per personal adscrit a l’associació amb molta cura i amor; ecològiques, amb fusta certificada CFC, que garanteix la màxima cura de l’entorn; innovadores, models amb dissenys i acabats únics i propis; Sense obsolescència programada, hem cercat la màxima durabilitat tant pel disseny; estètiques, són molt boniques i els acabats són excel·lents i curosos; Km ZERO, els models s‘han confeccionat i pensat al sud de Catalunya, i els establiments proveïdors de materials també són d’aquesta zona; Solidàries, els beneficis obtinguts per la venda de les caixes niu i abeuradors, el seu seguiment i activitats es destinaran a l'estudi i defensa de la natura. 

Recordem que la natura propera pateix una elevada quantitat d’agressions, davant les quals cal urgentment augmentar els esforços col·lectius per comprendre’ls i aportar solucions!! 

Amb la teva donació penjarem caixes niu a les finques en custòdia del Gepec, repartides pel territori del camp de tarragona i les terres de l'Ebre.

Vols saber que podem fer amb els teus diners?

  • Amb 30€ fabricarem una caixa niu petita per mallerenga
  • Amb 50€ fabricarem una caixa niu petita per a ratpenats
  • Amb 60€ farem i penjarem una caixa niu petita per mallerenga
  • Amb 80€ farem i penjarem una caixa niu petita per a ratpenats
  • Amb 90€ farem una caixa niu petita per mallerenga, la penjarem i posarem seguiment de vídeo que es podrà visualitzar online
  • Amb 120€ farem una caixa niu petita per ratpenat, la penjarem i posarem seguiment de vídeo que es podrà visualitzar online

Si arribem a aconseguir 3000€ penjarem 25 caixes niu de mallerenga i 15 caixes niu petites per a ratpenats. Posarem seguiment de vídeo en 5 caixes per mallerenga i 5 caixes per ratpenat per poder fer-ne seguiment en línia.

Les caixes niu es penjaran a començament del 2019 i esperem tenir instal·lades les famílies aquest estiu mateix!

Quan tinguem instal·lades les càmeres de vídeo habilitarem un enllaç perquè els donants pugueu veure les imatges dels nostres petits amics.

Si voleu saber que més fem al GEPEC per ajudar a la nostra natura podeu visitar la nostra web o seguir-nos a les xarxes.

Web    Facebook    Twitter    Instagram

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya va néixer fa 35 anys, l’any 1985, amb l’objectiu de vetllar per la conservació del patrimoni natural de Catalunya i en especial de les comarques del Camp de Tarragona.

El GEPEC-EdC és una entitat de base, és a dir formada per un conjunt de socis i sòcies, i sense ànim de lucre que té per objectiu donar una solució global (integral) als problemes mediambientals locals de les comarques del sud de Catalunya, tenint en compte els nostres factors ambientals autòctons, sense perdre de vista l’objectiu global d’un planeta més net, verd i sa.

La nostra principal àrea de treball és el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, el Priorat, la Conca de Barberà i el Penedès. La nostra seu principal es troba a Reus i també comptem amb seus a Torredembarra i Roquetes.

L’any 1999  vam participar en la fundació de la Federació Ecologistes de Catalunya. El 2003 vàrem entrar a formar part de la Xarxa de Custòdia del Territori, des de 2019 Xarxa per la Conservació de la Natura. L’any 2005 és declarada entitat d’utilitat pública. El 2013 impulsa la creació de la Xarxa Ambiental dels Territoris del Sud, (Xarxa Sud) junt amb altres entitats i plataformes properes. El 2019 vam rebre el reconeixement a la trajectòria de l’entitat amb el Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya en la modalitat de Trajectòries de protecció i millora del medi ambient.

 

Missió i valors

Treballem per preservar el nostre territori i la seva biodiversitat alhora que fem educació ambiental per a petits i grans i lluitem contra les agressions al medi natural i la contaminació. Donem respostes professionals als problemes ambientals de la zona, amb una forta base persones sòcies i voluntàries per abastar els temes ambientals que sorgeixen al llarg de les comarques del sud de Catalunya, fer-ne un seguiment i tenir influència pública en la resolució dels conflictes ambientals.

El GEPEC-EdC treballa sempre amb l’objectiu de protegir i millorar el medi ambient a mitjançant programes de conservació,  la sensibilització de la població, la protesta pacífica i la denúncia pública o legal dels conflictes ambientals. Treballem de manera independent i transparent, sense afiliacions polítiques, sempre des de l'ètica, la sostenibilitat i el compromís amb el medi ambient, la natura, l’ecologisme i la societat. La peça més important de l'entitat són els socis i sòcies, el principal motor per a tirar endavant campanyes i iniciatives, i gràcies a la seva aportació, permeten mantenir la independència del GEPEC-EdC i el seu suport social ens dóna la força per poder defensar la natura de qualsevol agressió.  

Donators (13)

M. Carme

20€

1,914 days ago

Joan

10€

1,914 days ago

JORDI

10€

1,928 days ago

JORDI

30€

1,928 days ago

JORDI

Hidden donation

1,942 days ago

Josep Maria

Hidden donation

1,945 days ago

Anonymous

10€

1,947 days ago

Anonymous

Hidden donation

1,948 days ago

Matilde

Hidden donation

1,948 days ago

Alfonso

Hidden donation

1,948 days ago

Blanca

90€

1,948 days ago

M. Dolores

10€

1,948 days ago

Carme

Hidden donation

1,949 days ago

See more donators

Comments (3)

Blanca

1,948 days ago

Endavant amb la feina! Sou molt grans!

Sponsors