Collected

50€

To benefit

Copy code
Code copied
Donate

Projecte rossinyol

El projecte Rossinyol a Catalunya es va iniciar a Girona impulsat per la Universitat de Girona fa 10 anys, a Barcelona fa 5 anys i a Tarragona fa 3...

Collected

50€

Goal

2.000€

Donations

2

Left

Finished

3%

Category

Educación Infancia Jóvenes

Share this event

Copy code
Code copied

Published: 3 Nov 2016

El projecte Rossinyol a Catalunya es va iniciar a Girona impulsat per la Universitat de Girona fa 10 anys, a Barcelona fa 5 anys i a Tarragona fa 3 anys amb la nostra associació.

La finalitat del Projecte Rossinyol és facilitar la integració social de nens i nenes de diferents contextos socioculturals, i influir en el seu creixement perquè li sigui més fàcil desenvolupar-se personalment proporcionant als infants suport social, cultural i lingüístic, consell, amistat, reforç i un exemple positiu.

La nostra metodologia de treball es basa en la Mentoria Social amb l’objectiu d’establir una relació de suport i aprenentatge entre la comunitat universitària i/o alumnat de CFGS de forma voluntària i nens i nenes d’escoles de la zona que hi participin al projecte.

Ser mentor o mentora suposa compartir amb els infants un temps i una atenció de qualitat, durant tres hores setmanals, i realitzar activitats lúdiques i culturals en el temps de lleure que afavoreixin una major diversitat d’expectatives i els donin l’oportunitat de viure noves experiències vitals.

La tasca d’acompanyament i seguiment es porta a terme des de l’Associació Quilòmetre Zero, que és una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre. El nostre objectiu és posar en valor la igualtat, la llibertat i la solidaritat, i promoure la participació social voluntària amb la finalitat d’ajudar a pal·liar la situació de necessitat en que es troben persones i famílies de la ciutat de Tarragona.

Per ajudar-nos a facilitar la tasca d’acompanyament i seguiment i aportar innovació, de mantera altruista col·labora amb nosaltres Messagenes, una plataforma de comunicació, suport i intercanvi d’experiències per a tots els mentors i els infants.

Volem aconseguir el repte per poder continuar amb la nostra tasca durant aquest nou curs escolar i poder donar cobertura a les persones que hi treballem i als voluntaris que desenvolupen aquesta tasca, tant important per a la ciutat de Tarragona.

Quilòmetre Zero es una asociación sin ánimo de lucro que nace en 2013 con el objetivo de ofrecer mejores oportunidades a niños/as, adolescentes y jóvenes de la província de Tarragona.

Siempre a través de la figura del voluntariado, imprescindible en la entidad, se han ido desarrollando proyectos de acción social innovadores.

Hemos creado tres proyectos de mentoría social dirigidos a que personas voluntarias acompañen a niños/as , adolescentes y jóvenes en situación de vulnerabilidad. 

Replicamos un proyecto que proviene de Malmo (Suecia) el proyecto ruiseñor, dirigido a facilitar la inclusión de niños/as migrantes o en situación de vulnerabilidad a través de mentores y mentoras que estudian en la universidad o realizan formación profesional.

Así como el proyecto "Contigo" y el proyecto "Grow Up". El primero dirgido a jóvenes tutelados y extutelados y con el objetivo de mejorar su emancipación una vez cumplen la mayoría de edad; el segundo dirigido a adolescentes que cursan secundaria y con el objetivo de desarrollar sus talentos y capacidades.

Siempre supervisados, formados y con el seguimiento de personas técnicas del ámbito de la intervención social.

Donators (2)

Ma. Teresa

30€

2,696 days ago

Anonymous

20€

2,696 days ago

Sponsors