Collected

655€

To benefit

Copy code
Code copied
Donate

Font de llum per als oblidats dels oblidats

Les persones amb malaltia mental són discriminades a l’Àfrica i, en molts casos se’ls manté llig...

Collected

655€

Goal

2.500€

Donations

8

Left

Finished

26%

In support of

Share this event

Copy code
Code copied

Published: 25 Oct 2016

Les persones amb malaltia mental són discriminades a l’Àfrica i, en molts casos se’ls manté lligats i obligats a viure en condicions infrahumanes.

Des de fa més de 20 anys GRÉGOIRE AHONGBONON i l’ASSOCIATION SAINT CAMILLE DE LELLIS porten a terme una extraordinària tasca a diversos països de l’Àfrica Occidental  (Costa d’Ivori, Benín, Burkina Faso i Togo) per alliberar, guarir, rehabilitar i reinserir a la societat, a  les persones amb malalties mentals.

Aquesta tasca i la creació de centres d’acollida i de rehabilitació per als malalts, la porten a terme sense cap tipus d’ajut governamental. Com diu Grégoire, el fundador i impulsor de l’associació “ Sí l’Àfrica és el continent oblidat, els malalts mentals són el oblidats dels oblidats”.

Entitats i grups d’amics de diversos països europeus i del Canadà hem donat a conèixer aquesta tasca extraordinària i, en la mesura de les nostres possibilitats, col·laborem en el seu sosteniment econòmic.

Conjuntament amb AIMA SM, hem impulsat el projecte FONT DE LLUM, del qual s’ha realitzat enguany una primera fase, consistent en l’electrificació amb energia solar d’una granja agrícola de 150 ha. situada a AGOÏTA (Benín). que actua com a centre de rehabilitació i formació. Aquest projecte és bàsic per a la dignitat de les persones que hi viuen i treballen, per l’aprofitament econòmic dels recursos de la granja i l’aprovisionament d’aliments per als diversos centres de l’associació.

La segona fase del projecte consistirà en reforçar les instal·lacions per tal que, a més de l’electrificació bàsica, puguin beneficiar-se de l’energia solar per a l’ús de les màquines de transformació alimentària, que actualment funcionen amb gasoil, i  poder atendre els increments de producció, que es derivaran de la progressiva ampliació de la superfície agrícola cultivada.

Si creus en la dignitat de la persona humana i en el fet que no sigui discriminada per patir una malaltia mental, AJUDA'NS A FINANÇAR adequadament aquest projecte.

 

MOIANÈS SOLIDARI és una associació sense ànim de lucre, creada l'any 1999 a l'actual comarca del Moianès,que té com a  l'objectiu, entre altres,  promoure la solidaritat amb els paisos del Tercer Món menys desenvolupats.

Des del'any 2007 està cooperant amb l'ASSOCIATION SAINT CAMILLE DE LELLIS, fundada i dirigida per Grégoire Ahongbonom, que treballa a lÀfrica Occidental (Costa d'Ivori, Benín, Togo i Burkina Faso) per alliberar, guarir, rehabilitar i reinserir novamenrt a la societat a les persones amb malaltia mental que viuen encadenades o són marginades per les seves famílies a causa dels prejudicis socials que els consideren com a persones violentes i endimoniades.

 

Donators (8)

Jordi

150€

1,334 days ago

Rosa

150€

1,371 days ago

Anonymous

150€

1,388 days ago

Anonymous

15€

1,399 days ago

Jordi

30€

1,410 days ago

Anonymous

100€

1,418 days ago

Anonymous

50€

1,431 days ago

Anonymous

10€

1,432 days ago

See more donators

Comments (4)

Jordi

1,334 days ago

Perquè donar allò que es necessita, fa més humà a qui ho dóna i a qui ho rep.

Rosa

1,371 days ago

Ánims per aquesta tasca tan i tan interessant

Sponsors