Recaudado

480€

A favor de

Copiar código
Código copiado
Dona

Ens ajudes a obrir més portes?

La Síndrome X Fràgil és un trastorn genètic que provoca diversitat intel·lectual a qui la pateix. Des de l’Associació portem quatre anys posant en pràctica un Programa d’Autodeterminació amb el que apoderar i donar llibertat a nens i nenes X Fràgil.

Recaudado

480€

Objetivo

3.000€

Donativos

7

Faltan

Finalizado

16%

Categoría

Discapacidad intelectual Salud Inserción social

Comparte este reto

Copiar código
Código copiado

Publicado: 13 nov 2018

Cordar-se les sabates, creuar el carrer, comprar el pa o anar a la biblioteca. Tot semblen accions molt quotidianes i fàcils de realitzar però realment no ho són per tothom. En Marc, en Pol, l’Edgar, la Núria, l’Ignasi, en Yerai, en David, en Rafa, l’Alex, en Guillem, l’Hector, en Jordi, en Sergi i en Mallol s’esforcen dia a dia per transformar el seu món i donar-nos una lliçó de superació.

La Síndrome X Fràgil és un trastorn genètic causat per l’alteració del cromosoma X i que provoca dificultats en l’aprenentatge i fins i tot diversitat intel·lectual a qui la pateix. A causa de la síndrome, fins i tot les accions diàries suposen tot un repte. Des de l’Associació portem quatre anys posant en pràctica un Programa d’Autodeterminació (PdA) amb el que apoderar i donar llibertat a nens i nenes X Fràgil.

El Programa no tracta de donar assistència als afectats, sinó oferir les eines necessàries per a viure el dia a dia d’una manera plena i autosuficient. En definitiva, que els i les participants puguin millorar el seu propi món.

Diàriament, el PdA es treballa de forma individual per tractar cada cas de forma precisa i personalitzada. No obstant, hi ha una àrea de desenvolupament personal que no es pot treballar de forma aïllada: la creació d'un món comú, les relacions personals.

Com ho fem? A través d'excursions i sortides conjuntes amb tots els participants del programa.

  • Dues sortides d'oci i cultura: importants per a establir vincles bàsics i treballar els mecanismes socials fonamentals
  • Una sortida de cap de setmana: es treballen les habilitats socials a través del sentiment de grup

Què necessitem? 3.000 €

En què s'invertirà? Els diners aniran destinats a cobrir les despeses de les sortides del Programa d'Autodeterminació, que es reparteixen en:

  • Despesa de personal: per aconseguir complir els objectius de les sortides necessitem personal extern de suport per als nois, que precisen sempre una correcta atenció
  • Despeses de material: es preparen activitats amb material de suport creat expressament per a l'ocasió
  • Despeses d'allotjament en el cas de la sortida de cap de setmana
  • Despeses de transport
  • Despeses en alimentació derivats de les sortides
  • Despeses de la pròpia activitat programada: entrades i altres

Amb la teva ajuda, les persones X Fràgil obren portes dia a dia per formar un futur més de tots.

Ens ajudes a obrir més portes?

La Asociación Catalana del Síndrome X Frágil nace el año 1995 para dar respuesta a las necesidades de las familias que tienen hijos afectados con el Síndrome X Frágil. Muchas de estas familias al recibir el diagnóstico han pasado por momentos difíciles y de gran incertidumbre. La Asociación es un lugar de encuentro, además de un espacio de apoyo, de interacción y de intercambio de experiencias y sentimientos para estas familias.

Donantes (7)

Julian

20€

Hace 1.946 días

Laura

10€

Hace 1.947 días

M. Carme

15€

Hace 1.947 días

Copernic Technologies SL

100€

Hace 1.947 días

Anna

10€

Hace 1.947 días

JOSEFINA

320€

Hace 1.948 días

Alberto

5€

Hace 1.948 días

Ver más donantes

Comentarios (6)

Julian

Hace 1.946 días

Entre tots podem obrir totes les portes!

Laura

Hace 1.947 días

Per un món ple d'oportunitats per tothom!

M. Carme

Hace 1.947 días

Per la igualtat d'oportunitats per la vida!

Molts ànims i a seguir lluitant! Vosaltres sou els herois! Per qualsevol altra cosa que puguem ajudar ja sabeu on som! :)

Anna

Hace 1.947 días

Només amb la recerca i l'esforç és possible canviar una mica aquest món que a vegades està tant trencant. Ànims i a segur lluitant!

Alberto

Hace 1.948 días

Perquè aquesta fragilitat us fa invencibles, sou uns campions i campiones!

Patrocinadores