Recaudado

230€

A favor de

Copiar código
Código copiado
Dona

Eines per superar l'aïllament de la pandèmia de Covid-19

Publicació de la Guia pràctica de recursos a l'abast per famílies i del llibre de relats i vivències durant la pandèmia de la Covid-19

Recaudado

230€

Objetivo

3.000€

Donativos

10

Faltan

Finalizado

8%

A favor de

Reto liderado por

Categoría

Discapacidad física

Comparte este reto

Copiar código
Código copiado

Publicado: 23 oct. 2020

Les malalties neuromusculars són complexes, progressives i la majoria hereditàries. Per donar un cop de mà amb el maneig d'aquesta realitat, ASEM Catalunya crea una Guia de recursos a l'abast per a famílies, ja que quan la família rep el diagnòstic d’una malaltia neuromuscular en un dels seus membres, el grup familiar passa per un estat de shock. L’impacte d’aquesta informació els descol·loca i desorienta, i s’instal·la en tot el grup familiar, la incertesa, la por, el dolor... Però passat aquest impacte toca reorganitzar-se, prendre les regnes de la situació i començar un camí. Aquest camí en molts casos serà tortuós, no només per les dificultats inherents a la salut, sinó també per les dificultats del maneig dels sistemes de Seguretat Social, sanitari, social i d’ensenyament. És en aquest punt on aquesta guia pren sentit i esdevé quelcom útil a les famílies i professionals. Per això, volem fer arribar aquesta guia a totes les famílies a qui els hi pugui ser d'utilitat!

 

Hem de tenir en compte, que l’atenció social i integral a les famílies ha esdevingut durant el període de pandèmia un servei bàsic i prioritari per vetllar pel benestar de les persones amb malalties neuromusculars. Ja que la intervenció s’ha basat en l’acompanyament i el suport per evitar estrès i pal•liar les dificultats psicosocials esdevingudes d’un confinament.

La situació de crisis viscuda ha generat emergències socials al col•lectiu de persones amb malalties neuromusculars, els quals són persones d’un risc molt alt pel Covid-19, ja que tenen afectació al sistema cardiorespiratori.

 

ASEM Catalunya canvia la modalitat de relació, sense perdre el contacte amb les persones ateses, qui es troben amb una situació de malestar, aïllament i incertesa afegida al seu dia a dia, el qual ja és un repte amb una situació normalitzada. Les professionals d’ASEM Catalunya fomenta les estratègies d’adaptació, i transforma els imprevistos amb oportunitats de fomentar les intervencions psicosocials. 

 

La pandèmia del Covid-19 ha fet ressorgir la cara més participativa i solidària de la societat, per això ASEM Catalunya ha fomentat en tot moment l’expressió d’aquesta solidaritat. Contribuint mitjançant relats de vivències i pensaments sobre el moment, a la interacció de totes les persones associades a l’entitat i tots aquells interessats. Aquests relats i vivències són els que ara, amb molta il·lusió volem recollir en una publicació!!

 

Ens ajudeu a fer-ho possible?

La Associació Catalana de Persones amb Malalties Neuromusculars, una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat atendre a les persones amb malalties neuromusculars, als seu familiars i als professionals que treballen i estan en contacte amb aquest col·lectiu. Asem Catalunya és el centre de referència a Catalunya de les persones amb malalties neuromusculars per la tasca psicosocial que realitza des dels seus començaments, els anys 80.

Donantes (10)

Anónimo

10€

Hace 54 días

Isabel

10€

Hace 56 días

Isabel

Donación oculta

Hace 56 días

María José

25€

Hace 56 días

Eduardo

Donación oculta

Hace 56 días

Victoria

25€

Hace 56 días

Anónimo

Donación oculta

Hace 61 días

Maria

35€

Hace 61 días

Javier

20€

Hace 61 días

ASEM CATALUNYA

20€

Hace 63 días

Ver más donantes

Comentarios (2)

Eduardo

Hace 56 días

Adelante con iniciativas cómo estás.
Los ciudadanos hemos de ser solidarios.
La situación es difícil !!!!!!
Hemos de superar !!!!!
Todos mis ánimos !!!!

Patrocinadores