77%

Recaudado 6.193 €

Objetivo 8.000 €

Donativos 33

Reto finalizado

LABESOC és un projecte que vol fomentar l'emprenedoria col·lectiva al voltant d'empreses d'economia social, acompanyant iniciatives econòmiques que persegueixin com a finalitat la creació d'ocupació autònoma o comunitària.

Des de LABESOC, acompanyem a aquestes iniciatives per tal de que els seus impulsors puguin comprovar la seva viabilitat i transformar-les en empreses laborals, cooperatives de treball, o altres formes d’economia social, a on els promotors tinguin l'objectiu d'assegurar-se una ocupació digna, fent prevaldre l’ interès social de la seva activitat per sobre dels beneficis econòmics.  L’acompanyament consisteix en identificar l'oportunitat de realització de la idea, aconseguir fer un prototip del producte o servei i finalment, aconseguir els recursos per arribar a endegar una activitat productiva.

Aquests són alguns dels projectes que necessiten un impuls econòmic per poder continuar endavant amb la seva iniciativa. Labesoc està pensat per acompanyar i incubar projectes d’economia social de persones o grups que no s’han constituït encara jurídicament, i per tant no tenen capacitat d’obrar en el mercat. Es tracta d’emprenedors amb una clara vocació de benefici social que volen millorar la seva proposta de valor perquè aquesta sigui viable, però no tenen accés als recursos necessaris per impulsar-la. És per aquest motiu que aquestes iniciatives necessiten de finançament.

Projectes que necessiten suport per endegar la seva activitat productiva

GUIFIBAIX

Projecte de cooperativa de serveis de comunicació i internet a través de la Xarxa de Comuns de Guifi.net. Actualment ha començat a muntar instal·lacions a entitats i particulars i han fet algunes factures d'instal·lacions i contractes de manteniment.

ECOPLANTEM

Projecte de plataforma de gestió de coneixement sobre horts urbans i escolars ecològics. La plataforma inclou una botiga on-line amb productes propis i de tercers: planters, llavors, eines accessoris, i un fòrum a on els usuaris poden compartir experiències i fer consultes.

ETICOM

Una cooperativa sense ànim de lucre, de construcció participativa i comunitària, que busca cobrir las necessitats d’accés als serveis de telefonia i internet dels seus socis-consumidors, al mateix temps que aglutinem persones amb motivació per avançar, des de l’acció-reflexió conseqüent, cap a una sobirania dels serveis i les infraestructures de telecomunicacions actuals.

AGROGATS

Projecte d’agricultura orgànica de tres emprenedors en situació d'atur que volen reorientar-se cap a l'agricultura. Cultiven productes de temporada i proximitat sense la utilització de químics, així com diversitat de plantes aromàtiques.

SUSTAINLABOUR

Es tracta d’una societat limitada laboral, a on els treballadors tenen una implicació en el riscos i beneficis de l'activitat econòmica, així com en la gestió de la pròpia empresa. Sustainlabour porta una de les guinguetes de la platja del Prat, durant la temporada d’estiu.

COOPERANT

Projecte d’empresa de reformes i construcció dirigit per un “manetes” en situació d’atur.

L’OBRADOR

Projecte de confecció de roba de nens/es i sabons artesanals, dirigit per dos emprenedores amb ganes de treballar.

Grups Associats pel Treball Sociocultural (GATS)

Grups Associats pel Treball Sociocultural (GATS)

Gats es una entidad impulsada hace 11 años por un grupo de personas vinculadas al mundo de la educación social. El principal lema de la entidad es Que sin Reflexión no hay acción y sin acción, no hay transformación social. Este lema define la apuesta de Gats por la transformación social

Más información ›

Donantes (33)

Recaudado 6.193 € de 8.000 €

Donativos 33

Faltan 1372 Días