Recaudado

155€

A favor de

Copiar código
Código copiado
Dona

Més oportunitats per estudiar a Madagascar

Col·labora amb nosaltres per ajudar a infants i joves, sobretot dones, amb pocs recursos a seguir amb la seva educació.

Recaudado

155€

Objetivo

600€

Donativos

6

Faltan

Finalizado

26%

A favor de

Reto liderado por

Categoría

Infancia Cooperación internacional

Comparte este reto

Copiar código
Código copiado

Publicado: 31 oct. 2019

Des de Proide col·laborem amb diferents associacions i escoles de Madagascar que ajuden a infants i joves amb pocs recursos a seguir estudiant oferint beques als estudiants que més ho necessiten. El cost d’un curs per un infant a l’educació primària és de 60 euros, junts podem aconseguir que continuïn estudiant i tinguin una vida millor!

On?

Madagascar

A Madagascar hi viuen més de 22 milions de persones i la meitat de la població és menor de 18 anys. Es tracta d’un país empobrit, en el qual la pobresa afecta a més del del 75 % de la població i la meitat de la gent pateix pobresa severa. Les dones i els infants són els principals afectats per aquesta greu problemàtica.

L’educació al país ha millorat durant els últims anys, i s’ha aconseguit l’escolarització de la majoria dels infants, però encara hi ha algunes problemàtiques: una de les més importants és l’abandonament prematur dels estudis per part de molts infants de famílies amb pocs recursos econòmics, sobretot nenes.

Un dels reptes del país és treballar per allargar la permanència d’infants i joves dins el sistema educatiu i oferir oportunitats per continuar l’escolarització més enllà de les etapes obligatòries. El repte és especialment important amb les dones: a Madagascar, un 36% de les noies entre 15 i 24 anys són analfabetes, la meitat de les dones es casen abans dels 18 anys.

Anosibé

Anosibé és un barri d’Antananarivo amb moltes problemàtiques de pobresa, exclusió i violència. És un barri poc urbanitzat, molt estès i amb molts espais insalubres (aiguamolls), la majoria de la població no té aigua corrent, no hi ha xarxa de clavegueram. Al barri hi ha una manca evident d’escoles i altres serveis públics.

Què podem fer?

Des de Proide treballem a Madagascar per garantir el dret a l’educació realitzant projectes per millorar la qualitat de l’educació.

També treballem de la mà d'associacions i escoles del pais, subvencionant beques per tots aquells infants i joves que no poden continuar els estudis per motius econòmics. Gràcies a aportacions com la teva hem aconseguit, per exemple, que la Hoenintsoa, que viu amb la mare, a l’atur, i 6 germans, pugui continuar estudiant. Actualment estudia 7è al Lycée Rafiringa d’Antananarivo, la capital de Madagascar.

Moltes de les beques es destinen a pagar les clases del Centre Social d’Aniosibé, destinat a nenes i joves del barri. En aquest centre, totes les alumnes es beneficien de beques. Estudiar, per a elles, és l’alternativa a la delinqüència i les xarxes de prostitució.

Ens ajudes a arribar a molts més infants?

Amb 60 euros anuals podem pagar l’educació primària o secundària d’un infant durant un curs. En el cas del Centre d’Anosibé, el cost d’un curs escolar per alumne és d’aproximadament 12 euros anuals, però la resta de la beca completa la seva alimentació, estada, llibres, etc.

 

Gràcies per fer-ho possible!

La Fundació PROIDE (Promoció i Desenvolupament) és una ONG nascuda al 1992 que forma part de les escoles de La Salle Catalunya i que treballa per guanyar quotes de justícia social a través de l’educació de qualitat per a tothom.

Treballem per garantir el DRET A L’EDUCACIÓ a països empobrits, a Àfrica per incrementar l’accés de petits i joves de condició social molt humil, i a Amèrica Llatina per donar oportunitats educatives a joves indígenes, col·lectiu històricament exclòs de les oportunitats de desenvolupament. També a l’Orient Mitjà, PROIDE també hi treballa per donar resposta a la crisi de les persones refugiades, des del reforç escolar a petits i joves sirians i iraquians, que el conflicte, l’èxode i el refugi els ha provocat un notable endarreriment educatiu.

El compromís de PROIDE va més enllà de l’acció directa, i com a agent educatiu que és, promou una EDUCACIÓ TRANSFORMADORA a les aules per forjar una ciutadania informada, crítica i compromesa amb el benestar global, alhora que conscient de la interconnexió entre problemàtiques i solucions de caràcter estructural.

Donantes (6)

Jordi

30€

Hace 1.274 días

Ada

30€

Hace 1.276 días

Anónimo

15€

Hace 1.280 días

Jordi

50€

Hace 1.294 días

Clara

10€

Hace 1.294 días

Anónimo

20€

Hace 1.302 días

Ver más donantes

Comentarios (3)

Jordi

Hace 1.294 días

Ho aconseguirem !!

Clara

Hace 1.294 días

"Me prepararé y algún día mi oportunidad llegará"

Patrocinadores