Recaudado

100€

A favor de

Copiar código
Código copiado
Dona

El centre cultural de nueva trinidad, necessita la teva ajuda!

El projecte del Centre Cultural ha estat recolzat per l'ONGD Xarxa Solidària de Sant Feliu de Gu&iacu...

Recaudado

100€

Objetivo

3.000€

Donativos

6

Faltan

Finalizado

3%

Comparte este reto

Copiar código
Código copiado

Publicado: 20 nov 2016

El projecte del Centre Cultural ha estat recolzat per l'ONGD Xarxa Solidària de Sant Feliu de Guíxols des del seu inici, amb la construcció, aportació de recursos, dinamització i seguiment. Actualment davant de la situació d'emergència en que es troba l'edifici, cal una reconstrucció del sostre. Fet que fa perillar la pèrdua d'aquest centre que proporciona un espai educatiu i d'atenció social per a tota la població.

El municipi de Nueva Trinidad es troba a 26 quilòmetres al nord de la capital, al departament de Chalatenango, i fa frontera amb Hondures. És un municipi rural  format per una capçalera municipal, format per 2.500 habitants (unes 380 famílies). La seva activitat econòmica principal és la d'una agricultura de subsistència, principalment en la producció de gra.

Aquest projecte s'origina a partir de l'organització comunal amb la intenció d'aconseguir un desenvolupament integral de la zona a partir de l'organització comunitària. El motiu principal de donar resposta a la manca d'atenció sanitària com atenció educativa, és degut a que són els serveis més desatesos a El Salvador. 

L'any 2000, es crea el Centre Cultural "Professor David Rovira". Actualment aquest centre consta d'una biblioteca, ludoteca i sala d'ordinadors.

L'objectiu principal és oferir un material educatiu de suport als nens i joves, tenint en compte que és l'únic lloc de la zona on poden tenir accés a aquest material. També  es fan activitats lúdiques i formatives per  a tots els membres de les comunitats i atenció social a les persones de la tercera edat. Es manté en funcionament gràcies al treball voluntari del seu responsable i dels estudiants que dediquen el seu temps d' “obra social” al centre.

Les seves principals accions són:

-L'ajuda a les persones de la tercera edat funciona des de l'any 2000, moment en què es va detectar que augmentava a la comunitat el nombre de persones de més de 65 anys que es trobava amb dificultats. A partir d'aquí es van iniciar trobades en el centre, un cop al mes, per posar en comú la seva situació i inquietuds. Aquest projecte demana finançament per a poder cobrir les despeses  d'alguns aliments, revisions mèdiques específiques, manteniment i reparació de les cases, etc.

-Els recursos educatius, llibres, jocs i ordinadors, que es troben en el centre són dels pocs que hi ha al municipi i voltants. Per això tots els joves estudiants (actualment funciona un projecte internacional de beques a la zona) van al Centre Cultural per fer les seves consultes i treballs, ja siguin en grup o individuals.

Des de Xarxa Solidària SFG, et volem demanar la teva col·laboració per tal que aquest projecte continuï en funcionament i sigui un centre generador de noves esperances per a les comunitats de Nueva Trinidad.

Moltes gràcies per tu interès!

 

 

 

Estem treballant dins l’àmbit de Sant Feliu de Guíxols com a grup organitzat des del 1996. El 1999 es funda la Xarxa Solidària i el 2002 ens constituïm com a ONG.

Com a associació ens mou la solidaritat amb zones empobrides per ajudar a aturar l’abisme que ens separa. Nosaltres treballem per aquest objectiu i vetllem perquè la societat hi participi. 

En els seus orígens la Xarxa Solidària estava formada únicament per persones residents a la localitat de Sant Feliu de Guíxols. Avui en dia ens enorgulleix poder dir que una gran quantitat de voluntaris/es i cooperants son d’altres localitats. Aquesta pluralitat ens ha ajudat a créixer i a enriquir-nos gràcies a les diferents perspectives de treball i a la major possibilitat de difusió. 

Aquest enriquiment ha fet que la Xarxa Solidària creixi donant així un pas endavant i la major prova d’aquest creixement ha estat l’ampliació de la nostra àrea de treball. Actualment tenim la gran satisfacció de treballar amb El Salvador, Equador, Moçambic, Filipines i Catalunya.

Donantes (6)

Pere

10€

Hace 2.669 días

Jordi

20€

Hace 2.687 días

Anónimo

20€

Hace 2.696 días

Veronica

10€

Hace 2.697 días

Mònica

20€

Hace 2.698 días

Anna

20€

Hace 2.699 días

Ver más donantes

Patrocinadores