Recaudado

885€

A favor de

Copiar código
Código copiado
Dona

Despres de trencar el silenci - ajuda'ns a donar resposta a les victimes d'abus sexual infantil

Despres De Trencar El Silenci - Ajuda'ns A Donar Resposta A Les Victimes D'abus Sexual Infantil Tots els estudis...

Recaudado

885€

Objetivo

20.000€

Donativos

16

Faltan

Finalizado

4%

Comparte este reto

Copiar código
Código copiado

Publicado: 5 oct 2016

Despres De Trencar El Silenci - Ajuda'ns A Donar Resposta A Les Victimes D'abus Sexual Infantil

Tots els estudis coincideixen: un 23-25% de les nenes i un 10-15% dels nens pateixen abusos sexuals abans dels 17 anys. Aquesta dada es repeteix en estudis d'àmbit català, espanyol, europeu i en altres països com EUA i Canadà. D’altra banda, més del 60% de les víctimes no rebran mai cap ajuda i, les que en rebran, ho faran sent adultes, perquè abans no hauran pogut comunicar-ho a ningú.
 

Aquest any, i arran de les nombroses notícies de casos d'abusos que han sorgit a Catalunya, a la Fundació Vicki Bernadet, especialitzada des de fa gairebé 20 anys en el tractament integral de les persones que han patit abusos sexuals infantils, hem rebut una allau de demandes d'ajuda.
 

És una notícia que pot espantar, perquè ratifica que el problema hi és i passa ben a prop nostre, però nosaltres estem convençuts que aquesta allau és una dada esperançadora: no vol dir que hi hagi més casos d'abús sexual infantil aquest any, sinó que moltes més víctimes, que estaven atrapades en un silenci immòbil, han aconseguit trencar-lo.


Potser encara no estem aconseguint reduir el nombre de persones afectades, però sí que estem començant a variar el nombre de persones que demanen ajuda. Diu molt a favor d'ells i molt a favor d'una societat cada vegada més preparada per afrontar aquest problema. Felicitem-nos.


Ara, però, cal fer un pas més enllà. L'increment de trucades ens ha dut a atendre aquest any un 50% més d’usuaris en teràpia i un 110% més d’usuaris demanant assistència jurídica respecte l’any passat. I, amb tot, tenim una llista d’espera de, com a mínim, quatre mesos. Imagina què significa haver d’esperar aquest temps per poder rebre ajuda.


Ens cal ampliar el departament d’atenció psicològica per seguir atenent a tots els qui ens necessitin. Si aconseguim reunir 20.000 €, podrem oferir tractament durant 15 mesos a 12 persones sense recursos i disminuirem el temps d'espera de la resta d’usuaris.


Trencar el silenci ha estat un primer pas, però queda molt camí. Ens ajudes a continuar?

 

 

La Fundació Vicki Bernadet treballa, des de 1997, en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar i de l’entorn de confiança del nen/a. Estudis realitzats a Espanya (Dr. Fèlix López, 1994. Ministeri d’Assumptes Socials) i en altres països de la Unió Europea, Estats Units i Canadà, estimen que un 23-25% de les nenes i un 10-15% dels nens sofreixen abusos sexuals abans dels 17 anys. El 60% d’aquests/es no reben cap tipus d’ajuda. La Fundació considera, per tant, que l’abús sexual infantil és un problema de salud pública que requereix d’una atenció especialitzada, però sobretot, d’una presa de consciència per part de tota la societat.

MISSIÓ
Caminar amb la societat cap a un demà en el que els nens i les nenes no pateixin abusos sexuals.

VISIÓ
La Fundació treballarà per a la prevenció de l’abús sexual a menors, per a l’ajuda de tota mena i la defensa dels interessos de les persones afectades per aquest problema i les seves famílies, així com pel foment de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

La Fundació promourà la millora de la qualitat de vida de les persones, especialment l’ajuda de tot tipus i la defensa dels interessos d’aquells col·lectius en risc o situació d’exclusió social com són les dones víctimes d’agressions sexuals o qualsevol altra forma de violència de gènere, els/les joves i dones que requereixen suport per a la seva integració socio-laboral, i la promoció de les persones amb discapacitat física, psíquica i/o sensorial per facilitar la seva integració social.

VALORS

  • Generar opinió.
  • Innovació continuada.
  • Optimisme, visió de futur, superació
  • Responsabilitat professional i social
  • Fiabilitat, respecte i acollida

Donantes (16)

Marina

50€

Hace 2.658 días

Anónimo

100€

Hace 2.658 días

Anónimo

30€

Hace 2.666 días

Mont

200€

Hace 2.666 días

Manel

100€

Hace 2.666 días

Montse

40€

Hace 2.666 días

Anónimo

15€

Hace 2.667 días

MARIA EUGENIA

50€

Hace 2.669 días

Manel

10€

Hace 2.680 días

Anónimo

50€

Hace 2.684 días

Anónimo

10€

Hace 2.687 días

Emma

10€

Hace 2.692 días

Anónimo

20€

Hace 2.698 días

Marina

100€

Hace 2.711 días

Anónimo

50€

Hace 2.712 días

Anónimo

50€

Hace 2.716 días

Ver más donantes

Comentarios (4)

Montse

Hace 2.666 días

Molts ànims i felicitats per la tasca!

Manel

Hace 2.680 días

A banda del suport que oferiu a les víctimes, cal aconseguir que aquest tipus de delicte no prescrigui. Gràcies per la vostra feina i el vostre esforç diari.

Emma

Hace 2.692 días

Espero que consigamos el objetivo!

Patrocinadores