Blog

migranodearena amb la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio per la COVID-19

7 octubre 2020

Davant l´actual situació d´emergència sanitària mundial causada pel nou coronavirus el patronat de la Fundació La Marató de TV3 ha decidit dedicar l´edició d´enguany de La Marató de TV3 a la recerca de La COVID-19.  

Ahir es van presentar les novetats de la que serà la 29a edició de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio al programa especial “Tot es mou amb la Marató”. 

Fins el 20 de desembre, TV3, Catalunya Ràdio, i la Fundació La Marató centraran els esforços per sensibilitzar i divulgar sobre la COVID-19 i s’apel·larà a la solidaritat del ciutadans per sumar recursos que permetin avançar en la recerca que millori la qualitat i l´esperança de vida de les persones afectades per aquesta malaltia de gran abast.  

Un any més migranodearena col·labora amb la Marató de TV3 com a plataforma oficial de crowdfunding  pels reptes personals i de grup. 

Si no formes part de cap entitat sense ànim de lucre i vols liderar una iniciativa per recollir donatius per a La Marató de TV3, tant si és individualment com en grup, pots fer un repte solidari. 

Hi ha moltes bones ocasions per crear un repte, aquestes són algunes idees: 

 • Celebració: Celebres el teu aniversari, o el de noces, i en lloc de regals vols recollir donatius solidaris? Sou una família emprenedora i implicada en diverses causes i voleu recaptar per a La Marató?  
 • Esport: T´agrada superar-te a tu mateix a través d´un repte esportiu? Afegeix una motivació solidària i viu una autèntica experiència d´esforç, superació i satisfacció personal. La Pica d´Estats, el Pedraforca, el Canigó o la mola es poden convertir en el teu objectiu. O també la teva fita pot ser superar 5, 10, 20 o 40 kms. en bici, nedant o corrent. Tu posa el teu límit físic i gaudeix de que la solidaritat no tingui límits. 
 • Amics i família: Tens molts amics solidaris i poder de convicció? Al teu voltant hi ha empreses solidàries amb ganes de fer donatius? Tens algú a prop que hagi passat o estigui passant la Covid-19? O pot ser vols celebrar que ja l´has superat? Qualsevol ocasió és bona per liderar el teu repte i posar el teu gra de sorra contra aquesta pandèmia . 
 • Sorteig: T´agradaria que la teva aportació a La Marató de TV3 sigui mitjançant un sorteig? Migranodearena t´ajudarà a fer-ho possible. 

 

Crear un repte solidari a favor de La Marató de TV3 i posar el teu gra de sorra en la recerca contra la COVID-19 és molt senzill: 

 1. Entra a Migranodearena i registra-t’hi o bé inicia sessió (en el cas que ja tinguis un usuari creat) 
 2. Fes clic a“Crea el teu repte” 
 3. Selecciona la categoria “Campanya Solidàriai “Reptes per a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 2020 · Covid-19    
 4. Selecciona “Fundació La Marató de TV3” com a organització beneficiària del repte.
 5. Descriu el repte: posant el títol i subtítol, explicant la història i decidint l’objectiu econòmic de recaptació i fins quan. 
 6. Afegeix fotografies i vídeo.
 7. Publica el repte.

 

L’equip de Migranodearena revisarem que el teu repte solidari sigui correcte, i si hi ha algun aspecte que calgui millorar, ens posarem en contacte amb tu. Una vegada hagis publicat el repte ja podràs fer-ne difusió perquè amics, amigues, família, companys i companyes de feina i coneguts hi col·laborin amb una donació o amb la difusió del teu repte. 

 

Consells per crear un repte per la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio  

Crear un repte que sigui atractiu no és fàcil. No hi ha una fórmula màgica, però sí que pots seguir aquests consells.  

Explica una història  

La idea és crear emocions que impulsin a les persones a solidaritzar-se amb el projecte i a fer una donació. La història que expliquis ha d'estar present en tots els missatges que enviïs a través de qualsevol mitjà, a totes les comunicacions. Explicar una història que tingui valor t'ajudarà a arribar al cor dels teus donants potencials.  

Utilitza contingut divers  

No oblidis que encara que els textos són importants, el contingut gràfic aconsegueix un 94% més de visualitzacions. Per tant, utilitza vídeos, fotografies que il·lustrin la teva història i connectin amb els donants.  

Difon el teu repte  

Moltes empreses i organitzacions coneixen La Marató de TV3, però per donar a conèixer el teu repte pots utilitzar WhatsApp, correu electrònic o les xarxes socials. Les xarxes socials són clau per arribar als donants, utilitza un llenguatge senzill i fàcil d'entendre amb un missatge molt directe.  

Utilitza un “Call To Action”  

És fonamental que integris una crida a l’acció efectiva dins del teu repte. El donant ha d’entendre la teva motivació i ha de quedar clara l’acció que esperes d’ell, la donació.  

Si és un repte d’empresa  

Podeu liderar un repte des de l’empresa i animar als stakeholders (clients, proveïdors, empleats) a que donin suport i facin aportacions al vostre repte. A més, podeu fer matchgiving (doblar les donacions que es rebin al repte d’empresa). L’empresa no solament té capacitat de donar, sinó que a més a més pot mobilitzar al seu entorn a favor d’una causa social. Aprofitem aquesta influència a favor de La Marató per la Covid-19.  

Passos per crear un repte per la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio  

 Ara ja saps el que s’ha de tenir en consideració per crear un repte vinculat a La Marató. Toca elaborar-ho pas a pas.  

1) Estableix un objectiu realista  

 - L'objectiu marcat ha de ser assolible. Podràs veure l'evolució del projecte a mesura que avança el temps i veuràs com les teves accions de comunicació tenen un impacte a la recaptació.  

- L’objectiu ha de ser proporcional a la mida de la teva base social i la seva implicació al repte. Les donacions més repetides a migranodearena són les de 20€, 30€ i 50€.  

2) Comunica el teu repte  

Pots fer comunicació i compartir la campanya a les xarxes socials, per correu electrònic, per WhatsApp. Si és un repte d’empresa es pot comunicar a la intranet, a la seva newsletter, a la revista corporativa, a les signatures dels emails.... En general s’han d’utilitzar tots els canals possibles per donar a conèixer el repte a tot l’entorn.  

3) Mesura i corregeix  

El mesurament és fonamental per saber quines accions estan donant bons resultats i quines pots canviar o eliminar. L'anàlisi de l'execució de l'estratègia et permetrà fer correccions a temps real per optimitzar els recursos i aconseguir més donants. 

 

Patrocinadores