Blog

La mobilització de tota la societat catalana a favor d´una mateixa causa social només passa un cop a l´any i es fa realitat gràcies a la Marató de TV3. Un esdeveniment molt esperat per tothom que serveix no només per recaptar fons sinó també per sensibilitzar a la població catalana respecte a les malalties a les quals es dediquen les diferents edicions i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Aquest any 2019, La Marató de TV3 recaptarà fons per la investigació de malalties minoritàries.

27 noviembre 2019

Si d´alguna cosa es caracteritza la Marató de TV3 és que la ciutadania pren la iniciativa en l´organització mitjançant la creació de reptes que tenen com a objectiu incrementar el marcador del programa més enllà del plató. Per primer any la Marató compta amb migranodearena com a plataforma oficial per a la creació de reptes individuals o en grup que recaptin fons a través del crowdfunding.

Celebracions d´aniversari o de noces, reptes esportius convertits en reptes solidaris… Moltes són les iniciatives que es poden dur a terme, només s´ha de tenir lideratge, imaginació i ganes de col-laborar amb la Marató. Els següents reptes que estan ja creats són un clar exemple d´emprenedoria social i superació:

  • La Marta Serna és mare d´una nena de 2 anys afectada d´una malaltia minoritària sense diagnòstic que ha passat la meitat de la seva vida a l´hospital. La Marta ha creat un perfil d´Instagram @creaconcorazon en el que comparteix tot tipus de manualitats. La Marta ha volgut participar a la Marató i la seva forma ha sigut a través d´aquesta habilitat, fent felicitacions de Nadal que difon a través de les seves xarxes socials. A falta de 35 dies de finalitzar el repte porta ja recaptats 890 eur. Amb un objectiu inicial de 500 euros, continua sumant euros al seu repte dia darrere dia gràcies a una fantàstica comunicació.

 

  • La iniciativa, el món dels Valents, està realitzant un mapa on line de municipis petits catalans. S´han proposat trobar 42 persones solidàries per aconseguir 42 donatius. El repte consisteix en triar un poble petit especial per a tu, marcar-lo en el mapa i fer un donatiu per que aparegui amb el seu corresponent comentari. Una manera diferent i divertida de ser solidari i donar a conèixer la nostra terra.

 

  • L´exposició fotogràfica de retrats de persones afectades per malalties minoritàries, és un projecte liderat pel fotògraf Xavier Josa amb la col-laboració de FECAMM i Fujifilm. L´exposició és a la Nau Bostik (carrer Ferràn Turné 11 de Barcelona) fins el 31/12/2019.

 

  • El Manel Botella té 66 anys i és un ciclista actiu. Té diagnosticat un Schwanoma benigne, lo qual no és un impediment per afrontar el següent repte esportiu a favor de les malalties minoritàries. En Manel pedalarà durant 6 hores en un circuit d´anada i tornada de Canyelles a Olàrdola (aproximadament 100 Km).

Aquests emprenedors catalans i solidaris, són un exemple a seguir.

Ens ajudes amb la creació del teu repte a favor de la Marató? Una vegada publicats els reptes es podrà fer-ne difusió per tal que amics, família, companys/es de feina i coneguts col-laborin en els reptes personals.

Patrocinadores