90%

Recaudado 900 €

Objetivo 1.000 €

Donativos 29

Reto finalizado

Som la Míriam i l’Enric, dos amic i companys de Bombers de Barcelona que correrem amb equip complert de foc (jaqueta, pantaló, casc i ampolla, uns 20kg), per tal de denunciar l'opressió que està patint el poble palestí amb la construcció d'un mur il·legal al seu propi territori i per ajudar les famílies a recuperar les seves llars.

Després d’haver visitat per separat Palestina, els dos vam tornar convençuts de la importància de donar a conèixer la situació que s’està vivint en aquell territori, impactats sobretot per la brutalitat i la injustícia que està vivint el poble palestí.

A banda dels centenars de milers de desplaçats i refugiats que hi ha a altres països, hi ha també els camps de refugiats dins del propi territori palest i la franja de Gaza (convertida en la major presó del món), on la població malviu en condicions deplorables. A casa seva, els palestins són considerats ciutadans de segona, per la qual cosa no tenen accés a drets bàsics, com l’aigua potable, la sanitat, desplaçar-se lliurement pel territori, …

La construcció dels assentaments per part de l’Estat d’Israel des de l’any 1967 (molts considerats il·legals), i la del mur des de l’any 2002 (denunciat al 2003 per la ONU tot ique no n'han fet cas), ha empitjorat encara més la seva situació, ja que moltes famílies han quedat dividides o han perdut les seves terres i les seves llars, sense dret a reclamar res i davant la passivitat de la majoria de països.

Per solidaritzar-nos amb la seva causa i la seva lluita, hem decidit córrer la cursa amb equip complert d’intervenció (jaqueta i pantaló de foc, casc i equip respiratori, uns 20kg de pes) i esperem ajudar a que puguin recuperar els seus drets i les seves llars.

Els diners que aconseguim del nostre repte seran destinats a Stop The World, https://stopthewall.org/ , una ONG Palestina contra la construcció del mur i que ajuda a les famílies a recuperar casa seva. Canalitzarem el vostre donatiu a través de Unadikum, una ONG Espanyola creada l’any 2010 i que participa en campanyes de recolzament al poble Palestí.

Ajuda’ns a ajudar-los!

Enric i Míriam

Aquest repte està esponsoritzat per Bombers Solidaris, per cada 10€ que hi aporteu, l’entitat  farà un donatiu extra de 5€ al acabar el repte. Més info a:
www.facebook.com/bomberssolidaris

Asociación Unadikum

Asociación Unadikum

Somos la Asociación Unadikum. Nacimos a finales del año 2010 con la finalidad de contribuir a la ruptura del bloqueo que sufren los Territorios Ocupados Palestinos en la Franja de Gaza, pero con el tiempo hemos ampliado nuestra actividad para la cooperación social internacional en los Territorios Ocupados de Cisjordania, y la solidaridad con los refugiados.

Realizamos actos de sensibilización y difusión acerca de la problemática que nos ocupa en diversos ámbitos de la sociedad, centros sociales, escuelas, universidades, medios de comunicación, etc. Actuamos en estos espacios mediante, eventos, talleres formativos, jornadas culturales, entrevistas, crónicas, eventos musicales, y exposiciones fotográficas, entre otros.

Además realizamos brigadas internacionales para la cooperación con asociaciones, familias y colectivos en los territorios ocupados palestinos, para conocer la realidad de la ocupación y las diferentes formas en que podemos colaborar para conseguir la finalidad para la que la asociación fue creada.

Creemos que una de nuestras tareas más importantes es el conocimiento de los conflictos sobre terreno, ya que nos acerca a la más pura realidad de la situación, a la interconexión y la empatía con las víctimas del conflicto, a los sujetos intervinientes, y nos brinda un fuerte conocimiento sobre las necesidades en las que, como asociación, podemos intervenir y cooperar. 

Pretendemos la solidaridad entre los pueblos, colaborando social y económicamente con los oprimidos, en sus objetivos de superar las situaciones que provocan su opresión, y paliar las consecuencias que la misma genera en su población. Para todo eso desarrollamos proyectos de cooperación social internacional con diferentes grupos que comparten nuestros fines.

Es necesaria la participación ciudadana, prestando especial atención a la preocupación por la paz, la igualdad, la justicia social, y la solidaridad internacional, y fomentando la intervención de la ciudadanía en el debate, conocimiento e información sobre todo lo relacionado con estos objetivos.

Así  pretendemos una difusión sin precedentes de la situación del pueblo palestino, sus desplazados y sus refugiados en el exterior, mediante proyectos dirigidos a una acción permanente de apoyo a la lucha Palestina por sus derechos y su libertad.

Nuestro fin último es contribuir a la mejora y la construcción de una sociedad más humana y más justa para todos los pueblos.

Más información ›

Donantes (29)

Recaudado 900 € de 1.000 €

Donativos 29

Faltan 182 Días