GEPEC-EdC (Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans - Ecologistes de Catalunya)

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya va néixer fa 35 anys, l’any 1985, amb l’objectiu de vetllar per la conservació del patrimoni natural de Catalunya i en especial de les comarques del Camp de Tarragona.

El GEPEC-EdC és una entitat de base, és a dir formada per un conjunt de socis i sòcies, i sense ànim de lucre que té per objectiu donar una solució global (integral) als problemes mediambientals locals de les comarques del sud de Catalunya, tenint en compte els nostres factors ambientals autòctons, sense perdre de vista l’objectiu global d’un planeta més net, verd i sa.

La nostra principal àrea de treball és el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, el Priorat, la Conca de Barberà i el Penedès. La nostra seu principal es troba a Reus i també comptem amb seus a Torredembarra i Roquetes.

L’any 1999  vam participar en la fundació de la Federació Ecologistes de Catalunya. El 2003 vàrem entrar a formar part de la Xarxa de Custòdia del Territori, des de 2019 Xarxa per la Conservació de la Natura. L’any 2005 és declarada entitat d’utilitat pública. El 2013 impulsa la creació de la Xarxa Ambiental dels Territoris del Sud, (Xarxa Sud) junt amb altres entitats i plataformes properes. El 2019 vam rebre el reconeixement a la trajectòria de l’entitat amb el Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya en la modalitat de Trajectòries de protecció i millora del medi ambient.

 

Missió i valors

Treballem per preservar el nostre territori i la seva biodiversitat alhora que fem educació ambiental per a petits i grans i lluitem contra les agressions al medi natural i la contaminació. Donem respostes professionals als problemes ambientals de la zona, amb una forta base persones sòcies i voluntàries per abastar els temes ambientals que sorgeixen al llarg de les comarques del sud de Catalunya, fer-ne un seguiment i tenir influència pública en la resolució dels conflictes ambientals.

El GEPEC-EdC treballa sempre amb l’objectiu de protegir i millorar el medi ambient a mitjançant programes de conservació,  la sensibilització de la població, la protesta pacífica i la denúncia pública o legal dels conflictes ambientals. Treballem de manera independent i transparent, sense afiliacions polítiques, sempre des de l'ètica, la sostenibilitat i el compromís amb el medi ambient, la natura, l’ecologisme i la societat. La peça més important de l'entitat són els socis i sòcies, el principal motor per a tirar endavant campanyes i iniciatives, i gràcies a la seva aportació, permeten mantenir la independència del GEPEC-EdC i el seu suport social ens dóna la força per poder defensar la natura de qualsevol agressió.  

Reus (España)
2

Retos liderados

0

Retos activos

48

Donaciones conseguidas

1.955€

Recaudado

Retos finalizados

Patrocinadores