Collected

440€

To benefit

Copy code
Code copied
Donate

INSERsport, formació i inserció laboral per a 200 joves en risc d'exclusió social

INSERsport pretén donar l'oportunitat, a través de l'esport, a 200 joves per sortir de l'exclusió social.Amb aquest repte volem becar a 10 joves.

Collected

440€

Goal

5.000€

Donations

12

Left

Finished

9%

Category

Inserción social Jóvenes Deporte inclusivo

Share this event

Copy code
Code copied

Published: 20 Nov 2017

INSERsport, oportunitat de futur

Aquest programa incideix sobre la formació esportiva, la inserció laboral, la paritat i els hàbits saludables de joves amb risc d’exclusió social. Més de 200 joves de col·lectius vulnerables aprenen un esport, adquireixen hàbits saludables, obtenen un certificat federatiu que els permet treballar de monitors i àrbitres i són contractats per a una primera feina.
Amb aquest programa incentivem que aquesta primera feina sigui un pont amb altres feines i, sobretot, amb l’ampliació dels estudis.

Més del 30% dels joves europeus estan a l'atur i aquesta xifra s'incrementa en l'estat espanyol. En xifres absolutes, a Catalunya hi ha 143.600 joves a l'atur. Les polítiques socials tracten de fer front a aquesta problemàtica però es veuen desbordades per la quantitat de joves en aquesta situació.
Tenir un treball representa una eina molt important per lluitar contra la pobresa i l'exclusió social.

INSERsport ofereix la possibilitat d'un programa en el qual tindran l'oportunitat de formar-se, adquirir una certificació i incorporar-se al mercat laboral. L'objectiu final és que creguin en les seves possibilitats, que millorin les seves habilitats socials i que obtinguin una formació que vulguin ampliar, així com experiència laboral que els ajudi a obrir-se al mercat laboral. Incidim també en els hàbits saludables ja que als 14 anys és l'edat en la qual comença el consum de tòxics.
En 2017 es va dur a terme la primera edició del projecte INSERsport amb 85 joves, 7 esports i més de 20 ONG’s i administracions derivant joves. I pel 2018 seran 200, els/les joves que puguin tenir aquesta oportunitat.

Les federacions que participen en aquest Programa són aquestes 16: 
Federació Catalana de Voleibol (FCVB), Federació Catalana de Bàsquet (FCB), Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), Federació Catalana de Discapacitats Físics (FCEDF), Federació Catalana d'Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual (ACELL), Federació Catalana de Tennis (FCT), Federació Catalana de Tennis taula (FCTT), Federació Catalana de Futbol (FCF), Federació Catalana de Rem (FCR), Federació Catalana de Beisbol i Softbol (FCBS), Federació Catalana de Pentatlón modern (FCPM), Federació Catalana d'Escacs (FCE), Federació Catalana d'esgrima (FCE), Federació Catalana d'automobilisme (FCA), Federació Catalana d'Handbol (FCH), Federació Catalana de Lluita (FCLL).

Coneix el programa

------------------------------------

INSERsport, oportunidad de futuro

Este programa incide sobre la formación deportiva, la inserción laboral, la paridad y los hábitos saludables de jóvenes con riesgo de exclusión social. Más de 200 jóvenes de colectivos vulnerables aprenden un deporte, adquieren hábitos saludables, obtienen un certificado federativo que los permite trabajar de monitores y árbitros y son contratados para un primer trabajo.
Con este programa incentivamos que este primer trabajo sea un puente con otros trabajos y, sobre todo, con la ampliación de los estudios.

Más del 30% de los jóvenes europeos están en el paro y esta cifra se incrementa en el estado español. En cifras absolutas, en Cataluña hay 143.600 jóvenes en el paro. Las políticas sociales tratan de hacer frente a esta problemática pero se ven desbordadas por la cantidad de jóvenes en esta situación.
Tener un trabajo representa una herramienta muy importante para luchar contra la pobreza y la exclusión social.

INSERsport ofrece la posibilidad de un programa en el cual tendrán la oportunidad de formarse, adquirir una certificación e incorporarse al mercado laboral. El objetivo final es que crean en sus posibilidades, que mejoren sus habilidades sociales y que obtengan una formación que quieran ampliar, así como experiencia laboral que los ayude a abrirse en el mercado laboral. Incidimos también en los hábitos saludables puesto que a los 14 años es la edad en la que empieza el consumo de tóxicos.
En 2017 se llevó a cabo la primera edición del proyecto INSERsport con 85 jóvenes, 7 deportes y más de 20 entidades del tercer sector social y administraciones derivando jóvenes. Y para el 2018 serán 200, los/las jóvenes que puedan tener esta oportunidad.

Las federaciones que participan en este Programa son estas 16: 
Federación Catalana de Voleibol (FCVB), Federación Catalana de Baloncesto (FCB), Federación Deportiva Catalana de Paralíticos Cerebrales (FECPC), Federación Catalana de Discapacitados Físicos (FCEDF), Federación Catalana de Deportes para personas con discapacitado intelectual (ACELL), Federación Catalana de Tenis (FCT), Federación Catalana de Tenis mesa (FCTT), Federación Catalana de Fútbol (FCF), Federación Catalana de Remo (FCR), Federación Catalana de Béisbol y Softbol (FCBS), Federación Catalana de Pentatlón moderno (FCPM), Federación Catalana de Ajedrez (FCE), Federación Catalana de esgrima (FCE), Federación Catalana de automovilismo (FCA), Federación Catalana de Balonmano (FCH), Federación Catalana de Lucha (FCLL).

Conoce el programa

La UFEC és una entitat privada sense ànim de lucre.
 
Té com a objectius:

  • Impulsar projectes socials per fer arribar l’esport als col·lectius més desfavorits.
  • Ser un òrgan de solidaritat entre les federacions esportives catalanes i el conjunt de l’esport a Catalunya.
  • Fomentar les federacions esportives catalanes.
  • Enfortir l’esport català a tot el món
  • Col·laborar i participar amb organismes públics.

 

La UFEC es una entidad privada sin ánimo de lucro.

Tiene como objetivos:

  • Impulsar proyectos sociales para hacer llegar el deporte a los colectivos más desfavorecidos.
  • Ser un órgano de solidaridad entre las federaciones deportivas catalanas y el conjunto del deporte en Cataluña.
  • Fomentar las federaciones deportivas catalanas.
  • Fortalecer el deporte catalán en todo el mundo
  • Colaborar y participar con organismos públicos.


 

    Donators (12)

    Anonymous

    Hidden donation

    2,292 days ago

    Haydeé

    Hidden donation

    2,306 days ago

    Alexandre

    Hidden donation

    2,310 days ago

    Angels

    Hidden donation

    2,312 days ago

    rut

    10€

    2,313 days ago

    caroline

    30€

    2,313 days ago

    Anonymous

    60€

    2,314 days ago

    Pilar

    Hidden donation

    2,316 days ago

    EUGENI

    10€

    2,316 days ago

    María

    60€

    2,317 days ago

    Pau

    40€

    2,318 days ago

    Gerard

    150€

    2,318 days ago

    See more donators

    Comments (9)

    Haydeé

    2,306 days ago

    ¡Gran iniciativa que utiliza el deporte como herramienta de inclusión social de los jóvenes!

    Alexandre

    2,310 days ago

    Sempre endavant!
    Molta força i molts anims!

    Angels

    2,312 days ago

    L'exclusió social dels nostres joves és un greu problema! Gran iniciativa!

    EUGENI

    2,316 days ago

    Els projectes esportius per a nois i noies amb risc d'exclusió social són molt importants per a una societat amb igualtat d'oportunitats. Felicito aquesta iniciativa i agraeixo tota l'ajuda que esteu donant a través de la vostra dedicació diària. Continueu generant oportunitats.

    María

    2,317 days ago

    Ilusionante proyecto, que ya ha demostrado sus resultados y eficacia formando a jóvenes para que puedan acceder a una profesión. Apoyémoslo para que continúe!

    Pau

    2,318 days ago

    Projecte interessant per ajudar a que ningú es quedi fora de la societat. Ajudem!

    Gerard

    2,318 days ago

    Un gran projecte que cal finançar per ajudar aquest joves i donar-los una oportunitat.

    Sponsors