migranodearena.org i la Zurich Marató de Barcelona tornen a unir forces per oferir una dimensió solidària a la carrera d’enguany

migranodearena.org i la Zurich Marató de Barcelona tornen a unir forces per oferir una dimensió solidària a la carrera d’enguany

La plataforma de crowdfunding solidari migranodearena.org i la Zurich Marató de Barcelona s’uneixen altra vegada en l’edició d’enguany, que tindrà lloc el 12 de març de 2017, per tal d’oferir una dimensió solidaria a la marató de la ciutat comtal. Aquesta edició de la carrera rememorarà els vint-i-cinc anys de la marató dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 en una edició que pretén ser històrica, tan a nivell esportiu com solidari.

La col·laboració entre migranodearena.org i la Zurich Marató de Barcelona es materialitza en oferir als corredors la possibilitat de participar en la marató solidaria a través de la creació  d’un repte solidari a migranodearena.org a favor de l’ONG que més els motivi. Els atletes poden escollir la causa que més els motivi entre més de 1.700 ONG i entitats sense ànim de lucre que formen part de la plataforma: infància, pobresa, malalties minoritàries, discapacitat, investigació científica o exclusió social entre d’altres. Tots els reptes esportius-solidaris s’aglutinaran a migranodearena.org sota la gran campanya de captació de fons “Zurich Marató de Barcelona 2017 Solidaria”.

Per als atletes, convertir-se en #RunnerSolidari implica un gran nombre d’avantatges: en primer lloc, aporta més motivació alhora de dur a terme el repte esportiu, contribueix a assolir una major satisfacció personal i es tracta d’una manera diferent de col·laborar amb una ONG. A més, els atletes solidaris tindran la oportunitat de pujar al pòdium solidari, que tindrà lloc durant la celebració del podi oficial de la carrera. Els tres atletes o grups d’atletes més solidaris, és a dir, que hagin recaptat més, seran els convidats a pujar al pòdium i tindran un premi.

David Levy, president de la Fundación real dreams, entitat creadora de migranodearena.org, afirma que “estem molt satisfets amb l’acord de col·laboració amb la Zurich Marató de Barcelona.  Any rere any, aquesta carrera assoleix un grau de solidaritat més elevat i la nostra intenció és convertir-la en una competició 100% solidària. Per això, els nostres models de referències són les grans maratons solidàries de Londres o Nova York”. Levy afegeix també que “l’esport amb valors és una línia estratègica molt potent per la solidaritat i el fundraising i, per això, nosaltres assessorem a les ONG en aquest àmbit”.

El procés de creació d’un repte solidari a migranodearena.org, que pot ser individual o en grup, és molt senzill:

  1. El primer pas es crear un repte aquí dins de l’esdeveniment “Zurich Marató de Barcelona 2017 Solidaria”
    • Escollir la ONG o entitat per a qui recaptar fons
    • Escollir l’objectiu econòmic
    • Descriure el repte i incloure fotos i/o vídeos
  2. El segon pas es fer difusió del repte solidari: enviar l’enllaç del repte a través d’email o Whatsapp i fer difusió a través de les xarxes socials i el boca-orella a amics, família, coneguts i companys de feina.

En l’edició del 2016, la col·laboració de la Zurich Marató de Barcelona amb migranodearena.org es va materialitzar amb un total de 55 reptes solidaris creats per 150 atletes solidaris. A nivell recaptació, un total de 44 ONG i entitats sense ànim de lucre van rebre un total de 51.166 €.