Sensibilitat Química Múltiple, per a un món menys tòxic

Lidera este reto:  Marta Closas Casasampera
Evento  #GivingTuesday
recaudado
220
objetivo
200.00
quedan
0 días
donativos
10
inicio
21/09/2015

AQUA (Associació d'Afectats Químics i Ambientals) és una associació sense ànim de lucre que va néixer a finals de l'any 2010 gràcies a persones afectades per substàncies químiques i radiacions de manera accidental a la província de Tarragona, amb la finalitat de proveir de mecanismes de suport i informació als afectats actuals i futurs. 

L'ampli desconeixement de les malalties químiques i ambientals fa que les moltes persones que les pateixen es trobin marginades i desorientades al seu entorn social i laboral i no sàpiguen cóm actuar. A la vegada, els professionals mèdics, també per la manca d'informació i formació sobre aquestes malalties, no són capaços de proporcionar un diagnosi objectiu.

Des d'AQUA actuem per canviar aquesta situació i donar difusió a malalties com la Sensibilitat Química Múltiple (SQM), la Síndrome de Fatiga Crònica (SFC) i la Fibromalgia (FM). 

Más información
Descripción

Som dues noies de 17 anys que ja fa uns mesos vam començar un treball escolar relacionat amb una malaltia poc coneguda anomenada Sensibilitat Química Múltiple. Fem el segon curs de Batxillerat Social a l’escola Frederic Mistral Tècnic- Eulàlia a Barcelona i hem creat aquest repte amb l’objectiu de recollir diners per ajudar a millorar les condicions de vida de les persones que pateixen SQM.

La Sensibilitat química múltiple és una malaltia que afecta entre un 0,2% i un 4% de la població mundial. Es cacteritza per la intolerància als químics provocant, en els casos més extrems, dolors articulars, falta de concentració, confusió mental, desorientació, dificultat per apendre coses noves, malestar general, sequedat d'ulls, dificultat d'adaptació als canvis de temperatura, agreujament dels problemes digestius... Els afectats tenen una llista de limitacions molt extensa que fa que se sentin esclaus de la seva pròpia malaltia. 

"M'han tret de la galàxia en la que vivia i m'han posat al mig d'un oceà tempestuós amb pluja de meteorits en una bombolla lluny de la gent i de les cases, que si no es trenca."

Avui en dia, degut a que la majoria de casos detectats tenen molt pocs aspectes comuns i donada la varietat de graus d’afectació, la SQM s’ha covertit en el tema pricipal d’intensos debats entre la comunitat científica.

Ajuda'ns a millorar les codicions de vida d'aquestes persones i a crear un món menys tòxic!

Qualsevol pregunta que tingueu la podeu fer enviant-nos un correu a : campanyasqm@gmail.com

No us perdeu cada dimecres nova informació de la SQM al nostre blog: https://campanyasqm.wordpress.com/

Donaciones
  Anónimo
29/11/2015
20.00 
  JOSE RAMON
18/11/2015
40.00 
  Gemma
04/11/2015
25.00 
  Silvia
Ànims. Ho esteu fent molt bé!
02/11/2015
20.00 
  Mª Ángeles
Enhorabona pel vostre projecte.
01/11/2015
20.00 
  Anna
24/10/2015
10.00 
  J
Molt bona iniciativa. Molt bona feina
15/10/2015
20.00 
  Nuria
Hola, em sembla una feina genial i molt enriquidora. Segur que tots els que pateixen aquesta malaltia us estarán molt agraïts. Amb ànim de que se segueixi investigant faig aquest donatiu ja que crec és molt important i tots tenim dret a una VIDA DIGNA. Moltes gràcies per la vostra feina. Núria Tuset Mestre
14/10/2015
25.00 
  Anónimo
Esperem que de mica en mica es vagi esbrinant més sobre aquesta malaltia. Una forta abraçada i molta esperança per tots els que pateixen aquesta malaltia.
11/10/2015
20.00 
  Anónimo
Molts ànims en el vostre treball de recerca! M'ha semblat molt interessant i he descobert una malaltia que desconeixia.
11/10/2015
20.00 
¡COMPÁRTE ESTE RETO!
Envia o publica este enlace para que más gente pueda llegar a esta página.